Multipak 2021. Pakrac – izvještaj

25. rujna 2021. | Events

U Pakracu ništa novo, osim nekoliko stvari…

Za vrijeme Multipaka, Pakrac je mjesto susreta za brojne posjetitelje koji pohode ovaj gradić u zapadnoj Slavoniji u potrazi za dobrim zvukom.

Ove smo godine bili tamo u petak i subotu (17. i 18. rujna 2021.).

U Pakracu ništa novo, osim nekoliko stvari…

Za vrijeme Multipaka, Pakrac je mjesto susreta za brojne posjetitelje koji pohode ovaj gradić u zapadnoj Slavoniji u potrazi za dobrim zvukom.

Ove smo godine bili tamo u petak i subotu (17. i 18. rujna 2021.).

MULTIPAK 2021. – Pakrac

Na svakoj prezentaciji, sajmu, promociji ili događanju iz našeg područja nastojimo prijateljima, ljubiteljima reprodukcije zvuka i slike, prikazati nešto novo, nešto posebno, nešto na što smo posebno ponosni.

Ove godine smo odlučili predstaviti audio sustav zavidnog izgleda i performansi. Retro dizajn kućišta sadrži sklopove najnovijih generacija koji osiguravaju sjajne rezultate u reprodukciji glazbe sa svih izvora – od gramofona, do nematerijalnog oblika.

LEAK CDT

Kao izvor zvuka poslužio je LEAK CDT (samo transport) s USB ulazom za reprodukciju s USB pohrana koji nudi najviše standarde reprodukcije diskova u svojoj cjenovnoj klasi. Diskovi se umeću u otvor s prednje strane koji prima CD izuzetni tiho i glatko i odiše kvalitetom i pouzdanošću.

CD transport pažljivo je ugrađen u svoje elektromagnetski oklopljeno kućište s namjenskim napajanjem. Digitalni sat se kontrolira termički kompenziranim kristalnim oscilatorom  koji osigurava najmanja digitalna izobličenja s oba digitalna ulaza (koaksijalni i optički), tako da su čitanje i obrada digitalnog signala nevjerojatno precizni.

Funkcija reprodukcije sa USB uređaja za pohranu nudi potpunu kontrolu prijenosa i navigaciju kroz mape / datoteke. LEAK CDT kompatibilan je s uređajima u formatima FAT16 i FAT32 a reproducirat će medije u formatu WMA, MP3, WAV i AAC.

Leak CDT (Leak) MPC: 4490.00 kn (595.93 €)
AKCIJA: 3816.00 kn (476.74 €) Kupi

LEAK STEREO 130

Pažljivo dizajniran u skladu s etikom najboljih performansi za novac, pouzdanosti i izrade, LEAK STEREO 130 integrirano pojačalo odgovara suvremenim izvedbama s istaknutim, klasičnim LEAK izgledom.

Engleska tvrtka Leak korijene vuče iz 1934. godine, kada je njezin osnivač Harold Joseph Leak istraživao područje cijevnih pojačala i tako sudjelovao u formativnim godinama hi-fija.

Leak je na vrhuncu bio u šezdesetim godinama prošlog stoljeća, kad je, uz pojačala, također proizvodio zvučnike, radijske prijemnike i  druge komponente. U 2020. godini, gotovo 60 godina kasnije, svjetlo dana ugledalo je integrirano stereo pojačalo Leak Stereo 130 koje smo predstavili u Pakracu.

Izuzev dizajna, ništa drugo u vezi ovog pojačala nije “retro”, već su njegove mogućnosti prilagođene potrebama današnjih korisnika. Na stražnjoj strani nalazimo dva optička ulaza (TOSLINK), optički izlaz (TOSLINK), koaksijalni ulaz i izlaz, dva analogna RCA ulaza, analogni RCA

izlaz (Pre/Out) za spajanje na drugo pojačalo ili aktivni subwoofer, analogni RCA gramofonski ulaz (podržane su MMC zvučnice), USB Type-A port za nadogradnju firmwarea, 12 V triggere te čak i, posve neočekivano, USB Type- B ulaz, namijenjen izravnom povezivanju pojačala i računala, kako bi se pojednostavilo njihovo korištenje kao izvora zvuka.

Također je ugrađen Bluetooth 4.2 modul, namijenjen bežičnoj reprodukciji zvuka, pomoću kodeka SBC i aptX. Moderniji Bluetooth 5 čip s podrškom za kodeke aptX HD i LDAC bio bi prikladniji.

Sprijeda se nalazi 6,4-milimetarski konektor za slušalice. Spajanjem slušalica automatski se deaktiviraju izlazi za zvučnike, dakle, zvuk se ne može istodobno slušati na slušalice i zvučnike, već jedno ili drugo.

Sa svime time na umu, Leak Stereo 130 s lakoćom će se povezati sa svim uređajima koje biste mogli posjedovati: računalom, televizorom, gramofonom, CD reproduktorom, mobitelima, tabletima i ostalim.

Leak Stereo 130 pojačalo (Leak) MPC: 6990.00 kn (927.73 €)
AKCIJA: 5941.00 kn (742.19 €) Kupi

KLH Model 5 sa stalcima

Legendarni KLH Model Five prvi je put predstavljen 1968. godine i bio je srce i duša KLH-ovog uspjeha tijekom kasnih 1960-ih i 1970-ih. U njegovoj je srži bio dizajn zvučničke jedinice s akustičnim ovjesom koji je desetljećima dominirao u industriji i učinio Model Five jednim od najprodavanijih zvučnika svoje ere.

KLH su 1957. godine osnovali Henryj Kloss, Malcolm S. Low i Josef Anton Hofmann kao KLH Research and Development Corporation u gradu Cambridge, Massachusetts. KLH je bila najveća svjetska tvrtka za proizvodnju zvučnika, zapošljavala je preko 500 ljudi i isporučivala preko 30 000 zvučnika godišnje trgovcima i distributerima na šest kontinenata. Ujedno, to je i kompanija koja je svojim revolucionarnim idejama i inovacijama postavljala nove standarde u audio industriji. Prvi su proizveli stolni FM radio (Model Eight), prve elektrostatske zvučnike punog opsega Model Nine, prvi prenosivi poluvodički gramofon Model Eleven i ne manje važno, u suradnji s Ray Dolbyjem (Dolby Laboratories), prvi put ponudili tržištu magnetofon s Dolby redukcijom šuma (Model Forty).

Tijekom mnogih godina KLH je predstavio neke od najprodavanijih zvučnika na svijetu, ponajviše Model Five, Model Six i Model Seventeen, koji uključuju dizajn niskotonskog zvučnika s akustičnim ovjesom koji su izvorno razvili Edgar Villchur i Henry Kloss.

KLH Model Five (par) (KLH) MPC: 23790.00 kn (3157.48 €)

Sustav koji je predstavljen u Pakracu

napajao se putem iFi POWER strujne letve. Streaming glazbe povjeren je uređaju  iFi ZEN Stream. Kabeli su bili TRANSPARENT HW strujni 1m, KIMBER KABLE 12TC Zvučnički (2 x 2,5 m) i KIMBER KABLE V21 Digitalni kabel (1 m).

  • LEAK CDT                                                       5.190 kn
  • LEAK STEREO 130                                           6.990 kn
  • KLH Model 5 sa stalcima                                 17.490 kn
  • iFi ZEN Stream                                                3.190 kn
  • TRANSPARENT HW strujni 1m                          699 kn
  • KIMBER KABLE 12TC Zvučnički (2 x 2,5 m)    9.355 kn
  • KIMBER KABLE V21 Digitalni kabel (1 m)         991 kn

Zahvaljujemo posjetiteljima na dobrim vibracijama, a za sljedeći susret obećavamo nova uzbuđenja.

Očekujte neočekivano!

iFi Audio ZEN Stream (iFi audio) MPC: 3190.00 kn (423.39 €)

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

EVENTS ČLANCI:

AUDIOCINEMA ART newsletter

AUDIOCINEMA ART newsletter

Budi Up – To –Date sa najboljim zvukom uz AUDIOCINEMA ART

Prijavi se na naš newsletter i prvi saznaj novosti iz hi-fi svijeta!

Uspješno ste se prijavili na našu newsletter listu! Hvala!

Pin It on Pinterest