Multipak 2016

lip 10, 2016 | Events

I ove je godine u Pakracu, od 03.- 05. 06. održan peti po redu Multipak, najveća regionalna multimedijska izložba. Ovaj projekt Robertoshopa, Muzeja grada Pakraca i Gradske knjižnice Pakrac pokrenut 2012. godine privlači svake godine sve više zaljubljenika u glazbu i njenu reprodukciju.

Na ovom  dvodnevnom međunarodnom audio druženju izlagali su gosti iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Italije, Makedonije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Švicarske i Hrvatske.

Svaki izlagač se potrudio ponuditi optimalno ugođene sustave I odabir glazbe kojom bi pokazao sve najbolje strane uređaja.

Gosti iz SLovačke tvrtke Bis Audio pokazali su McIntosh I Audio Research elektroniku, Sonus Faber zvučnike I Bassocontinuo police.

Prijatelji iz Slovenije (Kuzma – KAT) predstavili su Wilson Audio zvučnike uz Nagra elektroniku i velebni Kuzma XL DC gramofon.

AudiocinemaArt premijerno je svirao odlične američke zvučnike Golden Ear Triton 5. Izvor zvuka bio je talijanski CD reproduktor Unison Research CD Primo priključen na američko integrirano cijevno pojačalo VTL -IT 85, sve povezano Transparent kabelima.

Posjetitelji su, nakon nekoliko minuta provedenih pred ovim sustavom, prestali diskutirati i pitati o tehničkim karakteristikama, već su počeli uživati u glazbi. To je bio znak da je sustav dobro usklađen bez obzira na lošu sobnu akustiku.

U drugoj prostoriji sustav je bio sastavljen od sjajnih kanadskih uređaja Sim Audio – Neo 260 D transport, Neo 380 DAC, integriranog solid-state pojačala Neo 340 i priključenih britanskih Monitor Audio Gold 300 II zvučničkih kutija.

Reprodukcija je bila vesela, razigrana, detaljna i uvjerljiva, na opće zadovoljstvo posjetitelja.

Osim sustava koji su radili, na pasivnom displeju pokazani su Opera Callas i Mezzo, samostojeće trosistemskei Jamo C109 zvučničke kutije i Klipsch RP-440 WF samostojeći bežični aktivni zvučnik.

Od elektronike, izložena su bila talijanska cijeva pojačala Unison Research Simply Italy, Triode 25, pojačalo za slušalice Sim Audio Neo 230 HD DAC i High-End D’Agostino Classic Stereo pojačalo.

U ponudi je bio i CroAudio pribor za unaprjeđenje reprodukcije s gramofona – utezi od bračkog kamena i matovi guma/pluto od 2 i 3 mm debljine.

Posjetom i prezentacijom, te kakvoćom reprodukcije mi smo bili vrlo zadovoljni bez obzira na akustiku prostorija, ali stvarne dojmove najbolje znaju posjetitelji koji su se zadržavali znatno dulje od vremena uobičajnog za takva događanja.

Hvala organizatoru i svim posjetiteljima!