Tivoli Model One BT 20th Anniversary Edition – 20 godina jedinstvenog audio dizajna

02. siječnja 2021. | Mutlimedija/Audio Gadget, Tivoli Audio

Od svog osnutka 2000. godine, Tivoli Audio potrošačima ponosno donosi audio proizvode usmjerene na dizajn i kvalitetu. Tijekom posljednjih dvadeset godina, prvi proizvod koji smo proizveli, stolni radio Model One, ušao je u život nebrojenih pojedinaca širom svijeta.

Od svog osnutka 2000. godine, Tivoli Audio potrošačima ponosno donosi audio proizvode usmjerene na dizajn i kvalitetu. Tijekom posljednjih dvadeset godina, prvi proizvod koji smo proizveli, stolni radio Model One, ušao je u život nebrojenih pojedinaca širom svijeta.

Slavlje ikone

Od svog osnutka 2000. godine, Tivoli Audio potrošačima ponosno donosi audio proizvode usmjerene na dizajn i kvalitetu. Tijekom posljednjih dvadeset godina, prvi proizvod koji smo proizveli, stolni radio Model One, ušao je u život nebrojenih pojedinaca širom svijeta. Kako je vrijeme prolazilo, a tehnologija se razvijala, kontinuirani uspjeh Model One pokazuje da ne postoji zamjena za jednostavne, lijepe i kvalitetne audio proizvode. U našem trenutnom svijetu pametnih uređaja koji se aktiviraju glasom, Model One vas poziva da se povežete s nečim fizičkim i taktilnim. Model One, potvrda bezvremenskom dizajnu, i dalje je kamen temeljac naše marke.

Kako bismo proslavili dvadesetu obljetnicu tvrtke, izradili smo ograničenu količinu Model One BT prijamnika. Kad se okrenemo prošlosti, naša filozofija i napredak kao kompanije bili su inspirirani tim sjajnim uređajem koji je kroz vrijeme, zahvaljujući dizajnu i zvuku postigao kultni status.

2000. – 2004. – Idealni početak

Model One dizajnirao je poznati audio inženjer Henry Kloss. Stilski sličan stolnim radio prijemnicima koje je Kloss dizajnirao za KLH 1950-ih-60-ih, Model One je imao veliki glatki gumb za podešavanje, ali s malo dodatka. Ovaj naizgled jednostavan proizvod skrivao je tehnologiju koja je pomogla fiksirati stanice slaboga signala i akustiku koja je zvučala bolje od mnogih drugih audio proizvoda koji su bili znatno skuplji.

Ponuđen tržištu 2000. godine, Model One je naišao na priznanja audiofila zbog kvalitete zvuka i dizajnera zbog besprijekornog utilitarističkog dizajna. S ovim ključnim elementima Model One, Tivoli Audio počeo je proizvoditi liniju uređaja koji su izravno nastali iz njegovog dizajna. Model Two, Model Three i PAL (prijenosni audio laboratorij) sadržavali su svojstveni  analogni brojčanik i vrhunsku kvalitetu zvuka usprkos svojoj veličini.

2005. – 2009.  Put oko svijeta

Proizvodi Tivoli Audio brzo su stekli međunarodnu popularnost, pa je stvorena distribucijska mreža koja ih dovodi na tržišta širom svijeta. Mnogi od naših distribucijskih partnera, uključujući one na Novom Zelandu, Australiji, Kanadi i Finskoj, s nama su od početka, a i danas prodaju Model One.

Jedinstveni dizajn i kvaliteta naših proizvoda također su zapeli za oko mnogim robnim markama, što je dovelo do personaliziranih, namjenskih proizvoda, kao i vlastite limitirane serije.

 

2010. – 2014. – Veće od života

S tehnologijom koja mijenja način na koji slušamo glazbu i uređaje koji je pohranjuju, Tivoli Audio dodao je Bluetooth® svojim kultnim audio proizvodima. U znak proslave obljetnice, izradili smo ogromni Model One, koji služi kao prijenosni izložbeni salon / pop-up trgovina a predstavljen je u Milanu u Italiji. Obilazak svijeta se nastavlja i trenutno se nalazi u Južnoj Koreji.

2015. – 2019. – Ponovo Wi-Fi pokretanje

Kada smo dodavali Wi-Fi u svoje proizvode, nadahnuće smo potražili u Modelu One. Ostajući vjeran jednostavnom modernom dizajnu i njegovom brojčaniku za podešavanje, u Model One Digital ugrađena je najnovija Wi-Fi tehnologija streaminga, kako bi stvorio kombinaciju starog i novog. Ova posebna sprega dovela je do cijele kolekcije Wi-Fi i pametnih audio proizvoda.

2020. – Pogled u budućnost

Tijekom izazovne godine, s mnogima u samoizolaciji, vidjeli smo kako Model One nastavlja povezivati ljude putem radija i nadahnjivati ih glazbom. Dok nastavljamo raditi na novom normalnom ili za neke nove početke, Tivoli Audio objavio je svoju najnoviju verziju Model One za DAB tržište, Model One +. Izravna evolucija, Model One + omogućuje korisniku da odabere digitalnu radio postaju korištenjem ikoničke analogne tipke prijenosnog odnosa 5: 1 – suštinska razlika u odnosu na tipke ili aplikacije koje se obično nude na proizvodima s DAB prijamnicima.

Ograničena količina povodom 20. obljetnice

Svečana prigoda zahtijeva posebna obilježja. U ovom je slučaju to ograničena naklada od 1600 primjeraka Model One BT u sjajno lakiranom orahovom drvu.

Na gornjoj strani je intarzija izvedena sedefom koja obilježava godišnjicu. Gumbi i okretni brojčanik za biranje izrađeni su od istog drveta i prevučeni sjajnim lakom kako bi izgledom odgovarali kućištu. Ostatak uređaja ostao je isti  – jednostavan i moderan, za godine uživanja u kvalitetnoj glazbi.

Općenito:

 • AM/FM radio
 • Bluetooth
 • Pomoćni ulaz
 • Sjajno lakirano drveno kućište
 • Sjajno lakirani drveni gumbi
 • Sedef intarzija na gornjoj ploči
 • Ograničena naklada od 1600 pojedinačno numeriranih primjeraka
 • Dimenzije (VŠD): 114 x 213 x 133 mm
 • Masa: 1,9 kg

U pakiranju:

 • Model One BT 20th Anniversary Edition
 • Upute
 • Ispravljač
 • Vanjska FM antena

Tivoli Audio Model One BT 20th Anniversary Edition - Tamni orah finiš (Tivoli Audio) MPC: 1749.00 kn KUPI

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

AUDIOCINEMA ART newsletter

AUDIOCINEMA ART newsletter

Budi Up – To –Date sa najboljim zvukom uz AUDIOCINEMA ART

Prijavi se na naš newsletter i prvi saznaj novosti iz hi-fi svijeta!

Uspješno ste se prijavili na našu newsletter listu! Hvala!

Pin It on Pinterest