Jesenski Multimedia HiFi Show 2010.

stu 2, 2010 | Events

Prošloga vikenda, od 24. do 26. Rujna 2010. godine AudioCinemaArt je u sklopu jesenskog Multimedia HiFi Show-a predstavila djelić svoje bogate ponude namjenjene audiofilima. I ovoga puta posebno nam je zadovoljstvo što se događaj odvijao u našem najcjenjenijem hotelu – The Regent Esplanade Zagreb, koji je upravo u Travnju ove godine proslavio 85. rođendan.

Bogatom povješću još od dana kada je svojim luksuzom, elegancijom i šarmom privlačio putnike svjetski poznatog Orient Express-a, pa sve do danas kada predstavlja elitni hram udobnosti i gastronomije sa 5 zvjezdica, ovaj je hotel uvijek zauzimao poseban status u Zagrebu, Hrvatskoj, ali i na svjetskoj karti. Njegove su sobe u akustičkom smislu značajno bolje od drugih hotelskih destinacija u gradu, a kada tome pridodamo i prethodno spomenutu karizmu, nije teško razumjeti zašto nam je posebno zadovoljstvo pripremati ovakve događaje upravo u “našoj Esplanadi”.

Ovoga smo puta u vrlo lijepom i akustički zavidno kvalitetnom prostoru Regent Club sobe prezentirali dva vrhunska audio sustava. Posebno smo htjeli predstaviti legendarnu američku tvrtku specijaliziranu za proizvodnju panelnih magnetostatskih zvučnika Magnepan Incorporated. Za to smo imali dva osnovna razloga. Prvo, tvrtka koja u svojoj 41 godinu dugačkoj povjesti tako rijetko predstavlja nove modele, napokon je nakon 12 godina predstavila svoj novi model MG-1.7 koji je odmah uzburkao svjetsku audiofilsku scenu i istinski revidirao već pomalo marketinški izlizanu „Best Buy” definiciju u high-end kategoriji. I drugo, Magnepan je tvrtka koja je, kao i princip rada njihovih zvučnika, toliko rijetko bila prezentirana kod nas da se ova prilika morala iskoristiti za prekid te nepravedne tradicije. Inače, pravi mali virtualni posjet njihovoj tvornici možete pogledati ovdje.

Za ovaj smo događaj, prateći svjetske trendove, po prvi puta koristili čak 3 izvora zvuka. Uz stari dobri i nezamjenjivi gramofon, te neizostavne SACD i CD playere, korišten je PC za reprodukciju kako standardnih tako i visokorazlučivih audio zapisa u master kvaliteti. Tako su se posjetitelji imali prilike uživo i iz prve ruke upoznati sa svim njihovim vrlinama i perspektivama, kao i potencijalnim poteškoćama.

Dakle, “glavni sustav” činili su Magnepan MG-3.6 zvučnici pogonjeni VTL S-400 izlaznim pojačalom snage, linijsko pretpojačalo bilo je VTL TL-7.5 Series II a gramofonsko Moon by Sim Audio LP-5.3, dok su kao izvori zvuka korišteni VPI gramofon The Scoutmaster sa JMW-9 Signature ručkom iste tvrtke i Ortofon MC Jubilee zvučnicom, te premijerno na našem tržištu X-05 SACD/CD player japanske tvrtke Esoteric. Za ožičenje su korišteni interkonekcijski kabeli iz referentne Select serije tvrtke Kimber Kable, Crystal Cable Ultra zvučnički kabel, Kimber Kable PK10 Gold i PK10 Palladian te Transparent Reference PowerLink strujni kabeli i izvrsna Sirius strujna letva iz IsoTek kataloga. Elektroničke komponente postavljene su na HD03 policu iz Pagode Master Reference serije tvrtke Finite Elemente, a koristili smo i provjereno učinkovite Ceraball podmetače istoga proizvođača.

“Manji sustav” bio je sastavljen od već spomenutih Magnepan MG-1.7 zvučnika, izvrsnog novoga integrirca i-3.3 i CD playera CD-3.3 kanadske tvrtke Moon by Sim Audio, a PC je kao izvor zvuka sa pojačalom bio povezan još jednim uređajem koji istinski zaslužuje “Best Buy” kvalifikaciju – DA pretvaračem DacMagic tvrtke Cambridge Audio. Njega smo posjetiteljima sajma tijekom njegova trajanja ponudili po iznimno atraktivnoj sajamskoj cijeni što su neki iskoristili. Ožičenje ovoga sustava činili su pristupačniji modeli kabela iz Transparent ponude, strujna letva također je bila IsoTekSirius kao i u “glavnome sustavu”, a elektronika je bila smještena na E14 polici iz Pagode Signature serije tvrtke Finite Elemente. Svakako ističemo da je prostorija, iako povoljnih akustičkih karakteristika za hotelske uvjete, dodatno tretirana DAAD komponentama tvrtke Acustica Applicata. Tako smo se potrudili ukonponirati jedan beskompromisni high-end i jedan vrhunski ali cijenom pristupačniji audio sustav.

U duhu spomenute želje za što boljim predstavljanjem tvrtke Magnepan, u sklopu pasivne sajamske postave izložili smo i njihov početni, cijenom najpristupačniji MG-12 model, a tu su se našli i novi ulazni CD player CD.5 i integrirac i.5 iz Moon by Sim Audio ponude, te paleta iznimno atraktivnih proizvoda tvrtke Geneva koju odnedavno imamo u distribuciji.

Sudeći prema posjetiteljima, kojih je, gotovo neprestano, od prvoga do posljednjega sata trajanja sajma, bio zavidan broj, ali i prema njihovim reakcijama, sa zadovoljstvom konstatiramo da je ovo bila još jedna uspješna prezentacija našega programa. Svima koje je ona potakla na razmišljanje, naše obučeno osoblje stoji na usluzi radi daljnjih informacija i individualnih konzultacija. Zato nas s punim povjerenjem kontaktirajte i posjetite u našim AudioCinemaArt salonima.

Za jesensku ugodnu atmosferu s prigodnim aranžmanom, koja se savršeno uklopila u našoj sobi,potrudili su se iz dekoracijskog studia-cvjećarnice Papillon, naših novih susjeda iz Mesničke ulice 5,kojoj se ovim putem dodatno zahvaljujemo.

Najiskrenije Vam se zahvaljujemo na posjeti i iskazanom zanimanju!

Vaš AudioCinemaArt tim