Indy Audio Labs – Acurus i Aragon – inovativne tehnologije koje medijska iskustva dižu na novu razinu

12. veljače 2021. | Audio/video sistemi, High-end audio, Multiroom/Home Theatre/Custom Instalation

Indy Audio Labs osnovali su 2009. Ted Moore i Rick Santiago s ciljem da spoje elektroniku visokih performansi s modernim sustavima kontrole i povezivanja. Sa sjedištem u Indianapolisu, Indiana, to je mala, rastuća tvrtka koja sav inženjering, marketing i prodaju obavlja u svom sjedištu – istraživačkom parku Purdue. Sve audio komponente proizvode se u SAD-u koristeći originalno projektirane dijelove i sklopove temeljene na vlastitom dizajnu elektronike, mehanike i softvera. Tehnološka rješenja u zvuku visokih performansi potpuno su jedinstvena, a proizvodi imaju veliku trajnost i pouzdanost.

Mondial Designs iz New Yorka, začetnici robne marke Acurus i Aragon, pokrenuli su Acurus ranih devedesetih kako bi udovoljili potrebi za visoko učinkovitom markom elektronike visoke vrijednosti za maloprodajne lance A/V uređaja.

Mondial je tijekom sljedećih 10 godina razvio nekoliko vrlo uspješnih proizvoda, uključujući pojačala, pretpojačala i procesore za kućno kino. Godine 2000. Klipsch je kupio Aragon i Acurus, razvoj Acurusa stavio na čekanje, a devet godina kasnije Indy Audio Labs ih kupuje od Klipcha i ponovno počinju razvoj novih proizvoda za obje robne marke.

Nove tehnologije i elektronika ne isporučuju samo izvanrednu audio i video reprodukciju, već u potpunosti iskorištavaju mogućnost umrežavanja.

Osim čistog, prirodnog zvuka, vrhunski surround procesori, pretpojačala i pojačala u potpunosti iskorištavaju mrežnu povezivost kako bi kupcima pružili novu razinu kontrole i povjerenja, uz pružanje suvremenog IoT iskustva (u osnovi, IoT je sustav brojnih elemenata – senzora, protokola, cloud servisa, slojeva i td, koji se povezuju u multifunkcijsku mrežu). Korisnička sučelja naših proizvoda estetski su ugodna, nevjerojatno jednostavna, intuitivna, funkcionalna i prilagođena mobilnim uređajima.

Takav jednostavan, elegantan dizajn zahtjeva profinjeno, pažljivo inženjerstvo. Istinske inovacije dolaze iz rigoroznog pristupa definiciji i rješenju problema prilikom razvoja proizvoda.

 Ted Moore i Rick Santiago

 Ted Moore i Rick Santiago

Aragon i Acurus

Aragon i Acurus proizvodi savršeni su primjeri dizajna, inženjeringa i realizacije – dizajnirani i izrađeni prema preciznim specifikacijama u državi Indiana, SAD, koristeći vlastiti zaštićeni hardver, softver, tehnologiju proizvodnje i testiranja.

Naši proizvodi svakodnevno pokazuju posvećenost vrhunskoj tehnologiji i kvaliteti u instalacijama kućnog kina širom svijeta. Ljudi koji uživaju u našim proizvodima kreću se od posvećenog audiofila koji sluša akustične nijanse do obitelji koja voli filmove i koja je spremna za najnovije zadivljujuće surround tehnologije kućnoga kina.

Aragon

Aragon je premium marka za ekstremna dvokanalna pojačala i kućno kino. To su primjeri najboljeg usklađivanja  inženjerstva i elegancije, a pružaju snagu, detalje i autentičnost u svakoj izvedbi – vrhunac čistoće i prirodnosti reprodukcije.

U ponudi su dva pojačala:

Aragon Iridium

Aragon Iridium, vrhunsko 400 W monoblok pojačalo snage je prirodna evolucija cijenjenog prethodnika, Paladija, kod kojih dva mono pojačala čine srce vrlo ozbiljnog dvokanalnog audio sustava.

Iznutra i izvana, svaki je detalj precizno osmišljen za dosljedno pružanje vrhunske reprodukcije zvuka. Iridium je prirodan izbor za pogon najboljih zvučnika s kojima osigurava najbolje moguće performanse. Aragon pojačala su tražena i cijenjena, jer se ne kvare i njihovi vlasnici godinama uživaju u besprijekornom radu. Klasičnog su A/B ustroja, velike snage, niskih izobličenja, u stanju je s lakoćom pogoniti i najzahtjevnije zvučnike. Kontrole i status prate se putem eterneta unutar većine najpoznatijih mreža za pametne kuće, a softver se može unaprjeđivati.

Aragon 8008

Aragon 8008, 200 W dual mono pojačalo, osnova je za superiorne performanse u stereo sustavu ili za prednja/stražnja dva kanala kućnoga kina.

U stanju je s lakoćom pogoniti vrlo zahtjevne zvučničke kutije. Svaki je detalj precizno konstruiran za postizanje najboljih rezultata u dvokanalnoj konfiguraciji. Dok su standardi medija podložni promjenama, vlasnici Aragon pojačala mogu bezbrižno uživati u ovim poželjnim uređajima koji se ne kvare i dugo traju.  Rade u A/B klasi, imaju dvostruko simetrično napajanje i moderne su inačice klasične serije 8000 sa čvrstim kućištima V oblika. Mogu se spojiti i funkcionirati u sustav pametnih kuća, a softver se nadograđuje.

Acurus

Acurus je premium marka za instalacije kućnog kina i distribuirane audio programe, nešto povoljnijeg cjenovnog razreda od Aragona. Svi uređaji pružaju audiofilske izvedbe u minimalističkom stilu. Očaravajuća pojačala, pretpojačala / procesori i integrirana audio rješenja donose uvjerljive performanse daleko iznad tražene cijene. Poseban dizajn omogućuje postavljanje na police ili ugradnju u nosače (rack-mount).

Acurus u proizvodnom programu nudi:

 • za dvokanalnu reprodukciju:
 • kućno kino
  • A2005 – 5-kanalno, 5 x 200 W smart pojačalo snage
  • A2007 – 7-kanalno, 7 x 200 W smart pojačalo snage
  • ACT 4 – 20-kanalno HD audio pretpojačalo/procesor
 • medijski procesori
  • MUSE – 16-kanalni medijski procesor
  • M8 – 8-kanalno pojačalo snage
 • multi-zonski uređaji
  • SCORPION – multi-zonsko pojačalo s integriranim predpojačalom
 • alati/pribor
  • ASPEQT – komplet alata za automatsko mjerenje i podešavanje akustike prostora
  • CABLES – više vrsti kabela i adaptera (npr. DB9 / XLR 4-kanala, mono XLR)

ASPEQT – komplet alata za automatsko mjerenje i podešavanje akustike prostora

Vrhunska kućna kina

Kad se priča o vrhunskim kućnim kinima, sustavima s kompliciranijim i kompleksnijim rješenjima, proizvodi Acurus i Aragon pružaju neslućene mogućnosti. U suradnji s vrhunskim stručnjacima za i instalaciju, možemo realizirati sustave po želji najzahtjevnijih ljubitelja slike i zvuka.

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

NOVOSTI: