Fyne Audio F502SP – 1 + 1 = 3?

19. srpnja 2019. | Audio/video sistemi, Fyne Audio

SP modeli udružuju neke od najboljih komponenti i inženjering iz kompletnog Fyne Audio proizvodnog programa u jedinstveni zvučnik, osobno podešen od strane tehničkog direktora, dr. Paula Millsa i ručno izrađen u Velikoj Britaniji u odjelu posebnih projekata.

Uzeli smo zvučničku jedinicu i BassTrax™ difuzor iz modela F702 i ugradili ih u ionako odličan F502. To je križanac izrađen iz postojećih elemenata, a model smo nazvali F502SP (Special Production). Prvi put smo ga pokazali u Bristolu gdje je izazvao golemi uspjeh, kako trgovaca tako i ljubitelja glazbe. Pokusna proizvodnja od 100 primjeraka rasprodana je vrlo brzo. Naručitelji čekaju novi kontigent koji će uskoro biti na tržištu.

Model F502SP donosi sve prednosti poznatih zvučničkih jedinica, znanja o podešavanju odziva najnižih tonova, dizajna skretnice ukomponirane u manje i cijenom prihvatljivije F500 kućište.

Nadgradnja na nagrađivanom F502 modelu sastoji se od 200 mm IsoFlare™ jedinice i 200 mm nisko/srednjotonskog zvučnika podrijetlom iz modela F702.

Vrhunska IsoFlare™ jedinica ima krutu membranu od višestrukih vlakana sa FyneFlute™ reljefnim gumenim ovjesom i kompresijskim visokotoncem s membranom od legure magnezija promjera 25 mm i jedinstvenim usmjerivačem magnetskog polja (pole piece).

Rezultat je izvrsno uravnotežen frekventni opseg kroz cijelo čujno područje s pravom izotropskom radijacijom točkastog izvora koja uvjerljivo crta glazbeni prostor.

Sljedeći napredak u reprodukciji posljedica je aluminijskog sendvič postolja i koničnog Tractrix profila niskotonskog difuzora razvijenog za F700 seriju. Svi parametri precizno su prepodešeni za F502SP kućište, podnožje osigurava  nenadmašnu čvrstoću i lako niveliranje.

 

BassTrax difuzor omogućuje stvaranje pravog niskotonskog valnog fronta od 360 stupnjeva što osigurava integraciju basa u bilo kakvom prostoru.

Refleksni otvor ima dvije šupljine koje proširuju frekvenciju ugađanja i smanjuju ekskurziju membrane, djeluju kao prigušnica koja blokira stojne valove nastale u glavnom unutarnjem prostoru.

Ispod otvora na podnožju kutije, BassTraxTM Tractrix difuzor pretvara običnu valnu energiju u valnu frontu proširenu na 360 stupnjeva, integrirajući energiju jednolično u prostor.

Ugradnja jedinica iz modela F702 u F502 kućište zahtijevalo je i posebnu skretnicu. Pod utjecajem elemenata iz F700 serije i njihove prilagodbe, F502SP postaje zvučnik izuzetnih performansi i nevjerojatnog odnosa cijena/kvaliteta.

Kako bi doprinijelo prepoznatljivosti ovog jedinstvenog zvučnika, završna obrada se razlikuje od standardnih F502 modela. SP se može dobiti u crnom i bijelom laku visokog sjaja kao standard, ali i luksuzni višeslojno lakirani furnir oraha.

Specifikacije Fyne Audio F502SP

 • Sustav: 2 1⁄2 stazni, otvor prema dolje, BassTrax™ Tractrix difuzor, refleksni otvor sa dvije šupljine
 • Preporučena snaga pojačala: 30 W – 200 W
 • Kontinuirana snaga: 100 (W RMS)
 • Vršna snaga: 400 (W RMS)
 • Osjetljivost (2.83 Volt @ 1m): 92dB
 • Nominalna impedanca: 8 Ohm
 • Frekventni odziv: 30 Hz – 34 kHz (-6dB u prostoru)
 • Zvučničke jedinice:
  • 1 x 200 mm IsoFlare™ jedinica – točkasti izvor, membrana višeslojna vlakna, FyneFlute™ ovjes, kompresijski visokotonac promjera membrane 25 mm s neodimskim magnetom.
  • 1 x 200 mm nisko/srednjetonska jedinica, membrana od višeslojnih vlakana, FyneFlute™ ovjes.
 • Rezne frekvencije: 250 Hz i 1,7 kHz
 • Tip skretnice: Bi-wired pasivna niskih gubitaka, low pass 2. reda, high pass 1. reda
 • Konstrukcija kućišta: vlaknaste ploče visoke gustoće, unutarnje ukrute
 • Dimenzije (VŠD): 1110 x 338 x 380 mm
 • Završna obrada: višeslojni glasovir lak – bijela/crna/orah furnir

Fyne Audio F502SP samostojeći zvučnici (Fyne Audio) MPC: 31490.00 kn KUPI

AUDIOCINEMA ART newsletter

AUDIOCINEMA ART newsletter

Budi Up – To –Date sa najboljim zvukom uz AUDIOCINEMA ART

Prijavi se na naš newsletter i prvi saznaj novosti iz hi-fi svijeta!

Uspješno ste se prijavili na našu newsletter listu! Hvala!

Pin It on Pinterest