Esoteric N-01 / N-05 mrežni reproduktori i N-03T mrežni audio transport

04. svibnja 2018. | Esoteric, High-end audio

Esoteric N-01 / N-05 mrežni reproduktori i N-03T mrežni audio transport

svi. 4, 2018 | Esoteric, High-end audio

Budućnost reprodukcije glazbe – totalna kvaliteta zvuka bez kompromisa

Esoteric N-01

je vodeći mrežni reproduktor, razvijen s najboljim DAC modulom dizajniranim za Grandioso super audio CD reproduktore. DAC chipset je opremljen AK4497, čipom najvećih mogućnosti u povijesti AKM-a (Asahi Kasei Microdevices). DAC modul sadrži raskošan diferencijalni neovisni regulator snage sa 8 elektroničkih sklopova za svaki kanal, što je jedinstveno za K1/N-02 modele. Nadalje, u dizajn N-01 serije je, kao standard uklopljena visoko cijenjena konstrukcija četiri neovisna napajanja i odabir vrhunskih komponenata. Trideset godina iskustva u razvoju digitalnih reproduktora ugrađeno je u svaki detalj N-01, uključujući vlastiti ES-LINK Analog način prijenosa, 35-bitni D/A procesni algoritam i HCLD bafer pojačalo opremljeno sa 125.000 μF super kapaciteta. Takva kombinacija prestižnih audio elektroničkih sklopova, naprednih mrežnih audio modula i reprodukcijskih aplikacija, čine uređaj najnovijih tehnologija koji je nevjerojatno lagan za rukovanje i postavlja sasvim nove standarde za mrežne reproduktore.

Mrežni audio
Zamislite biranje i savršenu reprodukciju najdraže glazbe bez napuštanja udobnosti fotelje! Esoteric N-01 je upravo to – omogućuje uživanje u živom glazbenom iskustvu DSD izvora glazbenih zapisa. Brzo i lako pristupate kolekciji digitalnih glazbenih datoteka ili aktivno tražite nova glazbena područja unutar glazbenih servisa dostupnih na vašem području. Jednostavno iskoristite svoju kućnu mrežu kako bi proširili svoje uživanje u glazbi. Jednostavno iskoristite svoje okruženje kućne mreže kako bi vaš odnos sa glazbom još bliži. Uz postojeće kućne uređaje za reprodukciju sve što trebate je bežični priključak na standardnu kućnu mrežu i tablet ili pametni telefon.

Također možete uključiti i NAS uređaje sa spremljenim svim vašim glazbenim datotekama (Network Attached Storage – čvrsti diskovi, SSD diskovi). Zaista je jednostavno! Unesite male promjene i otkrijte sasvim novi svijet uživanja u beskompromisnoj visokokvalitetnoj reprodukciji glazbe.

Kompatibilnost s različitim izvorima N-01 je potuno opremljen širokim rasponom biranih high-end specifikacija i može isporučivati superiornu kvalitetu mrežne reprodukcije. Kompatibilan je sa 5,6 MHz DSD, 384 Hz/32-bit PCM reprodukcijom i niz drugih formata (DSF, DSDIFF, FLAC, Apple Lossless, WAV, AIFF, MP3, i AAC). Sposobnost reprodukcije bez zastajkivanja nudi se u formatima bez gubitaka, uz puni užitak živih snimki opera bez ometanja između arija.

Esoteric Sound Stream Esoteric Sound Stream je Apple iOS / Android aplikacija za tablet računala i pametne telefone dizajnirana s naglaskom na kakvožu zvuka i intuitivno rukovanje. Jednostavno odaberite glazbeni zapis korištenjem tableta/telefona kako biste kreirali osobni popis pjesama i krenite s reprodukcijom.

Svi su ekranski prikazi intuitivni s lakim pristupom listama i datotekama. Ipak, također ima veliki opseg rafiniranih mogućnosti koje ispunjavaju zahtjeve čak i najiskusnijih korisnika. To je moguće zahvaljujući izvrsnoj funkciji pretraživanja i pronalaženja koja u potpunosti koristi informacije s oznakama (tag informations). Aplikacijom u kojoj su pohranjene i slike moguće je trenutno pretraživanje omota i datoteka po ključnim pojmovima – glazbenik, godina, skladatelj ili kategorija.

Funkcija glazbenog servera N-01 se može koristiti kao pojednostavljeni glazbeni server koji integrira reproduktor i glazbene datoteke priključivanjem uređaja za pohranu velikih kapaciteta (vanjski čvrsti diskovi, SSD…) na dva USB priključka s prednje i stražnje strane uređaja.

Novo dizajnirani integrirani dual-mono D/A pretvarači
D/A pretvarači ugrađeni u K1/N-01 imaju značajke izdašnih specifikacija koje biste očekivali od premium all-in-one modela. Upotrebljavaju se najfiniji materijali i elektronički sklopovi danas dostupni u svijetu. Sklopovi uključuju vrhunski 32-bitni AKM (Asahi Kasei Microdevices Corporation) AK4497 DAC čipset zajedno s high-end operacijskim pojačalom MUSES03 proizvođača New Japan Radio Co.Ltd.

Osam paralelnih/diferencijalnih elektroničkih sklopova po kanalu brine se za izvanrednu linearnost i niska izobličenja. Odvojeni napajački transformatori za lijevi i desni kanal D/A pretvarača i osam regulatora smješteni su blizu svakog sklopa za osiguranje čistog i stabilnog napajanja. Razdvajanje digitalnih od analognih sklopova poboljšano je i uzrokuje živu, čistu,  reprodukciju uz superiornu dubinu i pozornicu.

35-bit D/A procesiranje za izvanrednu glazbenu ekspresiju
N-01 spaja višestruke 32-bitne čipsetove i koristi 35-bitni D/A procesni algoritam kako bi se PCM signali pretvorili u analogne uz visoku 35-bitnu rezoluciju.

Rezolucija 35-bitnog procesiranja je 2048 puta veća od 24-bitnog. U digitalnoj domeni, visoko-bitna gradacija podataka u potpunosti se koristi za smanjivanje aritmetičke greške i osigura vjernu konverziju u analogno uz postizanje izvanrednog glazbenog izričaja čak i uz vrlo slabe glazbene signale.

Esoteric-HCLD: High Current Output Buffer Circuit
Sposobnost da proizvede relativno velike struje i visoke poraste u jedinici vremena (slew rates) su dva najvažnija faktora koji omogućuju analognom sklopu da precizno prenese široki dinamički raspon glazbenog signala bez degradacije.

N-01 nudi ultimativna svojstva kao linijski izvor zahvaljujući vrhunskim elementima koji imaju izlaz visoke struje i naponski rast od 2000V/μs za izvrsnu brzinu odziva. Dostupna trenutna izlazna struja je povećana diferencijalnim konfiguriranjem za pogon XLR izlaza  i u paraleli za pogon RCA izlaza.

Nadalje, EDLC (Electric Double-layer Capacitor) niz super kondenzatora koristi se kao izvor energije za bafer sklopove.

Zapanjujući kapacitet od 125.000 μF po kanalu osigurava područje niskih frekvencija bez kolebanja i omogućuje reprodukciju dinamičkih uzleta s realizmom koji oduzima dah.

Esoteric N01 spajanje na mrežu
Esoteric aplikacija
Esoteric iPad sučelje

“ES-LINK Analog” metoda za visokokvalitetan prijenos strujnog signala
Kao dodatak regularnim linijskim priključcima (XLR i RCA), N-01 ima i novu ES-LINK metodu prijenosa u analognoj domeni. To je metoda prijenosa struje koja koristi visokoučinkovit HLCD sklop i njegovu sposobnost brzog isporučivanja struje. To je idealni način prijenosa analognig signala jer nema unutarnje impedance i tako se potencijal sustava povećava, ali samo u slučaju priključivanja kompatibilnog uređaja.

4 snažna neovisna izvora napajanja N-01 je opremljen četirima velikim toroidalnim transformatorima, dva za ugrađene D/A pretvarače, jedan za digitalni elektronički sklop i jedan za mrežni modul. U napajnje mrežnog modula instalirano je 100.000 μF EDLC super kapaciteta koji osigurava velika poboljšanja u kvaliteti zvuka.

Dizajn čvrstog kućišta Dvoslojno, kruto i čvrsto kućište izrađeno je od aluminija i čelika kao i u K seriji. Unutrašnjost je izvedena u dvije etaže radi smanjivanja interferencija između sklopova i skraćivanja puta napajanja, što doprinosi poboljšanju kvalitete zvuka. Svaki utor u bilo kojem dijelu kućišta precizno je obrađeno laserskom tehnologijom radi učinkovitog smanjivanja vibracija. Na dnu su montirane 5 mm debele čelične nožice sa šiljcima, vlastite konstrukcije (broj patenta JP4075477) koje kompletnim mehaničkim uzemljenjem štite od vibracija.

Prilagodljiva D/D konverzija Svestrana funkcija D/D konverzije i digitalni filter omogućuju lako prebacivanje na 2x, 4x, 8x i 16x (maksimalno 768 kHz) višestruku konverziju PCM digitalnog signala kao i pretvorbu PCM u druge formate i fiksnog 22,5 MHz DSD signala korištenjem vlastitog algoritma. DSD digitalna fitracija može se po želji uključiti ili isključiti.

USB podrška za 22,5 MHz DSD, 768 kHz/32-bit PCM, i asinkroni prijenos Kad se računalo spoji na USB ulaz,  Esoteric HR Audio Player softver može se skinuti sa Esoteric web stranice. N-01 podržava asinkroni prijenos i reprodukciju visokog stupnja naduzorkovanja (high sampling rates) do 22,5 MHz DSD i 768 kHz/32-bit PCM datoteka.

Digitalni ulazi
Tri digitalna ulaza (XLR, RCA, i optički) osiguravaju priključivanje širokog raspona sustava a podržavaju DSD 2,8 MHz (DoP) ulaz i PCM do 192kHz/24-bita.

VCXO clock visoke preciznosti
Clock sklop šalje referentni signal visoke točnosti digitalnom dijelu reproduktora. Grandioso namjenski VCXO (voltage-controlled crystal oscillator – naponski kontroliran kristalni oscilator) je clock visoke preciznosti koji koristi veliki element s kristalom za osiguranje izuzetne kvalitete reprodukcije i izvrsne središnje preciznosti (±0.5 ppm) i ekstremno nisku razinu faznog šuma.

Funkcija sunkroniziranja clocka s vanjskim uređajiama
Spajanje N-01 reproduktora na vanjski visokoprecizni master-clock kao što je G-01X, dopušta sinkronizaciju rada s vanjskim clock signalom i tako još više poboljšava kvalitetu.

Podržane ulazne frekvencije su 44,1kHz grupe, 48kHz grupe, kao i 10MHz, 22MHz and 24MHz. S vanjskim clockom oguće je sinkronizirati i digitalne zapise s računala preko USB ulaza.

Namjenski MIL standardni clock ulazni kabel sa SMA konektorom
Ulaz u clock spaja se posebnim MIL koaksijalnim kabelom koji ima pozlaćene SMA konektore posebno razvijene za prijenos visokih frekvencija. Izvorni mjedeni BNC terminali izrađeni glodanjem osiguravaju čvrst i siguran spoj u cilju smanjivanja gubitaka pri prijenosu.

Izolacija od šumova
Analogni sklop je odvojen od digitalnog izolatorom koji osigurava kompletnu redukciju šumova za čistoću zvuka s analognog izlaza.

Tehnički podaci:

 • Digitalni audio ulazi: XLR
 • Konektori:        1
 • Ulazni napon: 5,0 V
 • Ulazna impedanca: 11 Oma
 • Formati ulaznih signala: Linearni PCM (AES/EBU) 32 – 192 kHz, 16/24 bit, DSD 2,8 MHz (DoP)
 • Digitalni audio ulazi: RCA
 • RCA konektori:       1
 • Ulazni napon: 0,5 V
 • Ulazna impedanca: 750 Oma
 • Formati ulaznih signala: Linearni PCM (IEC60958) 32 – 192 kHz, 16/24 bit, DSD 2,8 MHz (DoP), DSD
 • Digitalni audio ulazi: optički digitalni
 • Optički digitalni konektor:        1
 • Ulazna razina:         -24,0 do 14,5 dBm
 • Formati ulaznih signala: Linearni PCM (IEC60958) 32 – 192 kHz, 16/24 bit, DSD 2,8 MHz (DoP)
 • Digitalni audio ulazi: USB
 • Priključak:       1 (tip B)
 • Formati ulaznih signala: Linearni PCM 44,1 – 768 kHz, 16/32 bit, DSD 2,8 MHz, 5,6 MHz, 11,2 MHz, 22,5 MHz
 • Digitalni audio ulazi: USB za vanjski uređaj
 • Priključak: FAT32 i NTFS, jedna particija, USB 2,0 ili više, 0,5 A najveća struja napajanja
 • Digitalni audio ulaz: Ethernet
 • Ethernet ulaz: 1000 BASE-T
 • Formati ulaznih signala: Linerani PCM 44,1 – 384 kHz, 16/32 bita, DSD 2,8 MHz, 5,6 MHz
 • Podržani formati:  DSD Lossless: DSF, DSDIFF (DFF), DoP
 • PCM Lossless: FLAC, Apple Lossless (ALAC), WAV, AIFF
 • Komprimirani audio: MP3, AAC, (m4a)
 • Ulaz za sinkronizaciju clocka:
 • BNC konektor: 1
 • Moguće ulazne frekvencije (±10 ppm):  44,1kHz, 48kHz, 88,2kHz, 96kHz, 176,4kHz, 192kHz, 10MHz, 22,5792MHz, 24,576MHz
 • Ulazna impedanca: 50 Oma
 • Ulazni napon: pravokutni val: ekvivalentan TTL razinama; sinusoidalni val: 0,5 – 1,0 V rms (50 – 75 Oma)
 • Analogni audio ulazi:
 • XLR: 1 par
 • RCA: 1 par
 • Izlazna impedanca: XLR: 20 Oma, RCA 23,5 Oma
 • Najveći izlazni napon (1 kHz, 10 kOma): XLR: 5,0 Vrms, RCA: 2,5 Vrms
 • Frekventni odziv (PCM 192 kHz): 5 Hz – 70 kHz (-3 dB)
 • Odnos signal/šum: 120 dB
 • Izobličenja: 0,0007 % (1 kHz)
 • Opći podaci:
 • Napajanje: AC 220-240 V, 50/60 Hz; AC 120 V, 60 Hz; AC 220 V, 60 Hz
 • Potrošnja: 33 W
 • Vanjske dimanzije: 445 x 162 x 438 mm (ŠVD)
 • Masa: 25,7 kg

Esoteric N-05 mrežni reproduktor

razlikuje se od većeg brata po smanjenim sklopovima i mogućnostima, ali je još uvijek daleko napredniji i univerzalniji od većine konkurenata.

Tehnički podaci:

 • Digitalni audio ulazi:
 • RCA priključci: 2
 • Ulazni napon:  0,5 V
 • Ulazna impedanca: 75 Ω
 • Formati ulaznog signala: 32 – 192 kHz, 16 – 24-bit Linearni PCM (IEC 60958), DSD (DoP)
 • Optički digitalni konektori: 1
 • Ulazni signal: -24,0 do -14,5 dBm
 • Formati ulaznog signala: 32 – 192 kHz, 16 – 24-bit                 Linearni PCM (IEC 60958), DSD (DoP)
 • USB Port:        1 (Type B)
 • Formati ulaznog signala: 44,1 – 384 kHz, 16 – 32-bit      Linearni PCM, 2,8/5,6/11,2 MHz DSD
 • Eternet ulaz: 1000BASE-T
 • Formati ulaznog signala: 44,1 – 384 kHz, 16 – 32-bit      Linear PCM, 2,8/5,6MHz      DSD
 • Podržani formati:
  • DSD Lossless: DSF, DSDIFF (DFF), DoP
  • PCM Lossless: FLAC, Apple Lossless  (ALAC), WAV, AIFF
  • Komprimirani: MP3, AAC (m4a)
 • USB port za vanjske diskove: 1 (Type A), FAT32, NTFS; USB 2.0 ili brži
 • Digitalni audio izlazi
 • RCA priključci: 1
 • Izlazni napon: 0.,5 V
 • Izlazna impedanca: 75Ω
 • Formati izlaznih signala: 44,1 – 192 kHz, 16 – 24-bit      Linearni PCM (IEC 60958 format), DSD (DoP format)
 • Ulaz za sinkronizaciju clocka
 • BNC priključak: 1
 • Ulazne frekvencije (±15 ppm): 44,1 kHz, 48 kHz, 88,2 kHz, 96kHz, 176,4kHz, 192 kHz, 10 MHz, 22,5792    MHz, 24,576 MHz
 • Ulazna impedanca: 75Ω
 • Ulazna razina:
 • pravokutni val: ekvivalentan TTL razinama
 • sinnusoidalni val: 0,5 do 1,0 V rms (50 – 75 Oma)
 • Izlaz za sinkronizaciju clocka
 • BNC konektor: 1

 • Izlazna razina: ekvivalentna TTL razini
 • Izlazne frkvencije: 44,1kHz, 88,2 kHz, 176,4 kHz, 48    kHz, 96 kHz, 192 kHz, 22,5792 MHz, 24,576 MHz      ekvivalentno ulaznim frekencijama
 • Analogni audio izlazi
 • XLR priključci: 1par (L/R)
 • Izlazna impedanca: 20 Ω
 • Najveći izlazni napon (na 1 kHz, 10 kΩ): 5,0Vrms
 • RCA priključci: 1par (L/R)
 • Izlazna impedanca: 20 Ω
 • Najveći izlazni napon (na 1 kHz, 10 kΩ): 2,5Vrms
 • Frekventni odziv (192 kHz PCM): 5 Hz – 70 kHz (-3dB)
 • Odnos signal/šum: 117 dB
 • Izobličenja: 0.0007 % (1kHz)
 • Napajanje: 230V, 50Hz / 120V, 60Hz / 220V, 60Hz
 • Potrošnja: 18 W
 • Vanjske dimanzije: 445 x 197 x 356 mm (ŠVD)
 • Masa: 11 kg

Esoteric N-03T mrežni transport

Koristeći najsuvremenije dostupne elektro-akustičke inženjerske tehnologije N-03T je izrađen za istinske ljubitelje glazbe i audiofile, ljubitelje najnovijih tehnologija. Dakle N-03T je mrežni reproduktor bez DAC-a – srodan uređaj (s drugačijom zadaćom) bio bi CD transport… To je potpuno novi proizvod nove kategorije, koji osigurava vrhunsku mrežnu reprodukciju uz slobodu odabira D/A pretvarača po izboru. Može ga se priključiti na digitalni ulaz Esoteric SACD reproduktora, na P-02X/D-02X/G-01X sustav i uživati u bilo kojem digitalnom mediju – od standardih Red Book CD-a, visokokvalitetnih SACD-a, preuzimanja i mrežne reprodukcije datoteka uz ultimativnu kvalitetu zvuka. N-03T podržava DSD 11,2, PCM 384/32 visokorazlučivi prijenos preko USB izlaza, i DSD 2,8 (DoP), 192/24 izlaz preko XLR iRCA priključaka. Kompatibilan je s raznim audio zapisima – DSF, DSDIFF, FLAC, Apple Lossless, WAV, AIFF, MP3 iAAC.

Kombinacije s raznim Esoteric uređajima:

 • N-03T/P-02X/D-02X/G-02X
 • N-03T sa SACD reproduktorom K  serije
 • N-03T sa D-05X DAC-om

Tehnički podaci:

 • Digitalni audio ulazi: RCA
 • RCA konektori: 2 para
 • Ulazni napon: 0,5 V
 • Ulazna impedanca: 75 Ω
 • Formati ulaznih signala: 32 – 192kHz, 16 – 24-bit, Linearni PCM (IEC 60958), DSD (DoP)
 • Optički ulaz: 1 konektor
 • Ulazna razina signala: −24,0 to – 14,5 dBm
 • Formati ulaznih signala: 32 – 192kHz, 16 – 24-bit, Linearni PCM (IEC 60958), DSD (DoP)
 • USB ulaz: 1 (tip B)
 • Formati ulaznih signala: 44.1 – 384kHz, 16 – 32-bit, Linearni PCM, 2,8/5,6/11,2 MHz DSD
 • USB ulaz za vanjski disk: FAT 32; USB 2.0 ili brži
 • Eternet ulaz: 1000BASE-T
 • Formati ulaznih signala: 44.1 – 384kHz, 16 – 32-bit, Linearni PCM, 2,8/5,6/11,2 MHz DSD
 • Podržani formati datoteka:
  • DSD Lossless: DSF, DSDIFF (DFF), DoP
  • PCM Lossless: FLAC, Apple Lossless (ALAC), WAV, AIFF
  • Komprimirani: MP3, AAC (m4a container)
 • Digitalni audio izlaz: RCA 1
 • Izlazni napon: 0,5 V p-p
 • Izlazna impedanca: 75 Ω
 • Formati izlaznih signala: 44,1 – 192 kHz, 16 – 24-bit,
 • Linearni PCM (IEC 60958 format), DSD (DoP format)
 • Napajanje: AC 230V, 50Hz; AC 120V, 60Hz; AC 220V, 60Hz
 • Potrošnja: 18 W
 • Dimenzije: 445 x 107 x 356 mm (ŠVD)
 • Masa: 11 kg

AUDIOCINEMA ART newsletter

Budi Up – To –Date sa najboljim zvukom uz AUDIOCINEMA ART

Prijavi se na naš newsletter te ostvari 15% popusta za kupnju iznad 2.000,00kn* i prvi saznaj novosti iz hi-fi svijeta! *u popust nisu uključeni Technics uređaji

Uspješno ste se prijavili na našu newsletter listu! Hvala!

Pin It on Pinterest