Esoteric Grandioso – 7 novih uređaja

12. svibnja 2015. | Esoteric, High-end audio

Esoteric Grandioso – 7 novih uređaja

svi 12, 2015 | Esoteric, High-end audio

Ako bi smo vrednovali postignuća u high end ekskluzivnom segmentu hi – fi svijeta, i to prema kvaliteti izrade svih komponenata i pojedinačnom doprinosu ukupnom zvuku, vrlo brzo bi se izvojila serija proizvoda tvrtke Esoteric rnrnnametnula kao glavna tema – Grandioso serija posebice!

Grandioso P1

Grandioso P1


Grandioso P1 SACD Transporti sa odvojenim napajanjem

Jedan od najboljih, po nekima i najbolji SACD transport današnjice, se isporučuje u dva kućišta. U prvom je sam mehanički dio za manipuliranje s nosačem zvuka i čitanje audio zapisa, a drugom je odvojeno napajanje. P1 koristi novi VRDS-NEO “VMK-3.5-20S” rafinirani transportni mehanizam koji je perjanica mehaničkog dijela Esoteric manufakture.

S ovom je inačicom postignut izvanredan napredak u točnosti očitavanje audio zapisa. Nešto više o detaljima radi boljeg razumijevanja principa vidi tekstove o Esoterc „K“ seriji. P1 jedan je u sebi integrirao najbolja i najkvalitetnija rješenja dosadašnjih modela iz svih kategorija.

U njemu su brojne inovacije i nove zaštićene inačice te potpuna razdvojenost svih napajanja. Napajačka jedinica dolazi u dvije veličine: prva identična po dimenzijama transportu a druga smanjene širine.

U obje varijante su ukupno četiri nezavisna toroidalna energetska transformatora za čisto i stabilno DC napajanje do svakog kruga ponaosob.

Grandioso P1 SACD transport je na stražnjoj ploči opremljen s pet vrsta i sedam kanala digitalnih izlaznih konekcija (ES-LINK x 2, x 2 XLR, koaksijalni x 1, i.LINK 4p / 6p x 1 svaki), uključujući i novi namjenski ES- LINK4 terminal i dual XLR priključke koji podržavaju prošlu verziju ES-linka.

Dimenzije uređaja su: Š 445 x V 158 x D 420 mm Dimenzije manje (uže) napojačke jedinice: Š 240 x V 158 x D 420 mm

Grandioso D1

Grandioso D1


Grandioso D1 monoblok konverteri

ESoteric Grandioso D1 monoblok konverteri primjenjuje 36-bitni D / A obradu algoritam koji pretvara PCM signale u analogne signale visokee rezolucije od 36 bita, kombinirajući nekoliko 32-bitni DAC uređaja.

D1 je naprednija inačica od D2 koja koristi novu verziju ES-LINK4. Ona omogućava DSD i 352.8kHz / 48bit PCM ultra širokopojasni digitalni prijenos pomoću HDMI kabela. ES-LINK4 obavlja veliki dio digitalne obrade signala povećavajući efikasnog rada uređaja u cijelosti. Dva su bitna inovativna iskoraka i to po prvi puta korištena u svijetu.

Kao prvo, Grandioso D1monoblok konverter je daljnji Esotericov iskorak u apliciranju novih „clock“ tehnologija. „Clock“ krugovi su sastavljeni u module koji su potpuno izolirani od napajanja, uzemljenja i drugih blokova.

I ovdje se ovaj novo razvijeni „clock“ modul se ponaša kao uređaj u uređaju, odnosno na svom izlazu ima iste značajke kao vanjska master clock jedinica. Izravno master clock je moguće preko konekcija sa stražnjoj ploči koristiti za različite namjene i time podizati kvalitetu svojeg sustava. Monoblokovi bi bili slijedeća svjetska inovacija koja nije vezana samo za fleksibilnost u primjeni već i kao beskompromisna potraga za savršenim zvukom. Biti prvi i ne odustajati od spomenute potrage i samo- usavršavanja, ne mogu ni mnogi rijetki. Dimenzije uređaja su: Š 445 x V 158 x D 420 mm