Esoteric F serija integriranih pojačala

srp 24, 2016 | Esoteric, High-end audio

Modeli Esoteric F03 i F05
Predstavljajući novu generaciju integriranih pojačala, Esoteric F serija (F03 i F05) je konstruirana na temelju dokazane kvalitete pri razvijanju vodeće kolekcije pojačala Grandioso.

Filozofija F-SERIJE: osnovno ali i kompletno

Predstavljajući novu generaciju integriranih pojačala, Esoteric F serija je konstruirana na temelju dokazane kvalitete pri razvijanju vodeće kolekcije pojačala Grandioso. S ciljem zadržavanja inherentne topline i teksture glazbe, ne samo da je zadržana ekspresivna snaga Grandioso kolekcije, već je većina audio dometa koncentrirana u integriranu konfiguraciju koja nudi izvrsnu iskoristivost povezanu s atraktivnošću koja više nego kompenzira ograničenja u veličini.

Bazično ali kompletno.

Potpuno analogni strujni krugovi naslijeđeni iz Grandioso kolekcije određuju superiornu kakvoću zvuka. Puna integracija znači superiorni primjer formata inegriranog pojačala.

Bazično – najbolji materijali i procjene u dosezanju osnove dizajna pojačala, tražeći neobičnu profinjenost u supstancu u najjednostavnijoj formi.

Funkcionalno – Nudi svestraniju mogućnost tonskih kontrola nego kod odvojenih komponenti, istovremeno dovodeći puni potencijal integriranog pojačala nudeći obilnu funkcionalnost i proširivost u svoj svojoj rafiniranosti.

Pretpojačalo


Potpuno balansirano rezultat je raskošne pozornosti pri razvoju potpuno balansirane konfiguracije F Serije, koja vuče korijene iz cijenjene C Serije pretpojačala. Bez ikakvog šuma, čisto i snažno pojačava signal čak i pri najnižim impedancama.

Dvostruki mono dizajn – razmišljanja iz Grandioso kolekcije zbrinjavaju svaki kanal potpuno neovisno kroz sve stupnjeve, od pretpojačala do pojačala snage. Zahvaljujući glavnim, najvećim naporima uloženim u znanje i materijale, kroz godine je rezultiralo izvrsnu separaciju kanala i kvalitetu zvuka koja nadilazi kategoriju.

ESOTERIC-QVCS* igra značajnu ulogu u balansiranoj dual-mono konfiguraciji F serije, a uključuje ukupno četiri precizna otpornička sklopa koji rade u skladu kao bi elektronički i neovisno kontrolirali lijevi i desni kanal i njihove pozitivne i negativne faze. Takav sustav osigurava superiornu čistoću, izvrsnu separaciju kanala i vrlo preciznu faznu karakteristiku. Nadalje, eliminiranjei sklopova tonskih kontrola zalemljenih na tiskanu pločicu audio sklopa, rezultira smanjivanjem degradacije kvalitete zvuka pri niskim razinama izobličenja.  * QVCS: Quad Volume Control System

Ultra-Low-Noise Logic Control – Kao mjera za smanjivanje šuma, sve su kontrolne linije fizički odvojene od glavnog sklopa pretpojačala korištenjem izolatorskih elemenata integriranih u prednju ploču.

Precizni kuglični ležajevi ugrađeni su u kontrolnu dugmad, isti mehanizmi kao u Grandioso komponentama. Kontrola glasnoće i odabir ulaza odvija se glatko s analognim osjećajem bez bilo kakvog praznog hoda. Ne štedeći, sva je dugmad strojno izrađena iz aluminijskog bloka.

Dual Mono Phonostage Preamp – Neovisna izvedba lijevog i desnog kanala osigurava odlična svojstva fono predstupnja (MM/MC).

High-Quality Headphone Amplifier
- Snažno pojačalo za slušalice osigurava obilje snage kako bi učinkovito pogonilo čak i najzahtjevnije High-End, High-Impedance.

Trostruke tonske kontrole (visoki/srednji/niski) Predanost pri postizanju kvalitete povezane sa HIgh-End komponentama u balansiranom dual mono ustroju rezultira kao dual-mono konfiguracija od četiri sklopa (L/D, +/-) za svaki opseg. Takav sustav omogućuje korisniku da podesi tonske kontrole bez opasnosti po degradaciju kvalitete zvuka. Pomicanje opsega u većoj mjeri prema visokom i niskom frekvencijskom području (14 kHz/63 Hz) dozvoljava fino podešavanje bez negativnog utjecaja na izvorni signal. Puna elektronska kontrola također dopušta fino podešavanje do +/- 12 dB u koraciima od 0,5 dB. Srednji bas može se predefinirati kao loudnes kad se podešava na negativnu stranu u kombinaciji sa Tone Bypass sklopkom.

Sekcija pojačala snage


Balansirani početni dio izlaznog stupnja vuče ideju iz S Serije odvojenih komponenti. Niska impedanca i čisto pojačanje još više naglašavaju dinamički opseg.

Transformator snage velikog kapaciteta je jezgra najboljih pjačala snage, koji je u F Seriji 940 VA velike jezgre i spregnut sa kapacitetom od 40 000 μF za svaki kanal u dual mono konfiguraciji. Kabel velikog presjeka se koristi za sve spojeve kako bi se smanjila impedanca. Kao i u odvojenim pojačalima snage, izuzetna napajačka sekcija postiže teoretski linearnu izlaznu snagu od 30 W 8 Ohma do 60 W na 4 Ohma u A klasi (F-03A), odnosno 2 x 120/240 W na 8/4 Ohma u AB klasi (F-05) za vjernu reprodukciju glazbene dinamike.

Veliki bipolarni LAPT tranzistori isporučuju 34 Ampera trenutne vršne snage jednake u Grandioso modelima sve do i uključivo M1. Njihova superiornavisokofrekventna karakteristika također igra kritičnu ulogu pri točnoj reprodukciji najdelikatnijih tonova. * LAPT: Linear Amplified Power Transistor

Trostupanjski Darlington sklop sa 3 paralelne push-pull konfiguracije + LIDSC izvedeni su iz Grandioso linije, u F seriji vjerno pokazuju superiornu visokofrekventnu karakteristiku LAPT tranzistora. Zaštićeni LIDSC sklop smanjuje impedancu sa drugog stupnja na završni stupanj izlaznog dijela postižući olakšano pogonjenje zvučnike slično odvojenim pojačalima. * LIDSC: Low Impedance Drive Stage Coupling

Konstrukcija/funkcionalnost


3D optimizirana šasija uključuje robustnu konstrukciju koja svakom sklopu namijenjuje poseban odjeljak. Međudjelovanje sklopova je smanjeno je je ožičenje najkraće moguće. Vanjski dijelovi šasije formirani su od debelih aluminijskih ploča izrađenih bez kompromisa slijedeći filozofiju dizajna odvojenih pojačala. Kao rezultat, masivna konstrukcija postiže masu od 32 kg, rijetku među integriranim pojačalima.

DIzajnirani s mišlju na naknadna unaprijeđenja, dio pretpojačala i pojačalo snage naglašavaju jednaki stupanj rafiniranosti kao i odvojene komponente i mogu se koristiti kao posebni uređaji, odnosno isklučiti kad se ne koriste. Pre-Out uklučuje snažno bafer pojačalo, dok XLR izlazi postižu visoko učinkovitu balansiranu konfiguraciju. Unaprijeđenje sustava može se postići i umetanjem namjenskih kartica u utore, čime mođžemo ugraditi OP-DAC1 D/A pretvarač koji je kompatibilan sa 11.2 MHz DSD i 384 kHz/32 -bit PCM ulaznim signalima.

  • OLED predočnik s velikim znakovima
  • Dva sustava zvučničkih terminala (A/B/A+B)
  • Neovisno podesive ulazne vrijednosti (±18dB; 0.5dB koraci)
  • L/D balans kanala
  • Mogućnost okretanja faze za svaki ulaz posebno
  • AV izlazni dio (volume bypass) osigurava bešavno povezivanje sa AV sustavima
  • Priključci izlaza (XLR i RCA) mogu se uključivati između PRE Out i REC Out
  • Aluminisjki daljinski upravljač može se koristiri i za Esoteric CD reproduktore
  • Imena izvora na predočniku mogu se programirati
  • funkcija utišavanja (mute), smanjivanje osvjetljenja predočnika