Elipson A680 pojačalo – 3 zone/6 kanala x 80 W

02. srpnja 2020. | Elipson CI, Multiroom/Home Theatre/Custom Instalation

Elipson A680 pojačalo – 3 zone/6 kanala x 80 W

srp 2, 2020 | Elipson CI, Multiroom/Home Theatre/Custom Instalation

Novo pojačalo namijenjeno je multiroom integracijama i kućnom kinu.

Novo pojačalo namijenjeno je multiroom integracijama i kućnom kinu.

Elipson A680 pojačalo

Elipsonovo 6-kanalno pojačalo snage savršeno je rješenje za one višesobne (multiroom) audio instalacije kojima je potrebna fleksibilnost i kvalitetan zvuk. S uglađenim izgledom i svestranošću, ovo dobro konstruirano pojačalo ima mnogo mogućnosti za poboljšanje vaše instalacije i može se prilagoditi bilo kojem sustavu.

Pojačalo ima 6 mono, odnosno 3 stereo kanala ukupne snaga od 480 W @ 4 Ω. Ima 2 ulaza sabirnice, 2 magnetska izlaza za povezivanje više A680 pojačala. Ulazi audio signala su savršeno fleksibilni i mogu se prebacivati za zajednički audio signal (Bus*) ili pojedinačni stereo kanal (linija) za svaku zonu. Svaki kanal ima pojedinačno prilagođavanje napona na ulazu. Može raditi u  trigger (okidač) načinu / automatskom načinu rada / automatskom režimu pripravnosti.  U stereo ili bridge načinu rada ima do 3 x 150 W @ 8 Ω)

*U audio inženjeringu, bus (sabirnica) je put kojim se može usmjeriti jedan ili više signala u isti ulaz. Obično se koristi za grupiranje nekoliko pojedinačnih audio signala s kojima se tada može manipulirati

Elipson A680 pojačalo – 3 zone/6 kanala x 80 W () MPC: 7990.00 kn KUPI

Značajke uključuju: pojedinačnu kontrolu osjetljivosti ulaza za svaki kanal, linijski ulaz za svaki kanal i BUS A i BUS B izvora ulaza i izlaza, premošćivanje između kanala, u i izvan okidača. Posebno dizajnirani digitalni čip set smanjuje neželjeno pregrijavanje kako bi se osigurala kvalitetna reprodukcija zvuka i dugovječnost pojačala.

Nikada ne izlažite pojačalo nikakvoj vlazi. NE smije se upotrebljavati u blizini kade, umivaonika, vlažnih podruma ili bazena. Također izbjegavajte postavljanje na izvore topline poput radijatora, grijača ili peći. Uređaj ne bi trebao biti na izravnom suncu. Prije spajanja bilo kojeg kabela na pojačalo, napajanje mora biti isključeno.

Na prednjoj ploči nalaze se LE diode koje pokazuju koja je zona uključena. Bijelo svjetlo indicira normalno stanje, a crveno da zona/kanal ima problema. U „trigger“ modu pojačalo se uključuje samo kad se koristi 12V ulaz/izlaz. Vremenski interval od pojave signala do reprodukcije je 2-3 sekunde, a pojačalo je najbolje držati u „Auto“ poziciji.

RCA BUS lijevi/desni ulazi (A i B) koriste se za slanje signala s jednog uređaja (CD, tjuner, MP3 reproduktor i slično) u više zona.

RCA BUS lijevi/desni izlazi (A i B) se koriste za petlju audio izvora koji je spojen na “BUS INPUTS” za usmjeravanje na drugo A680 pojačalo.

Važno podešavanje je mogućnost izjednačavanja ulaznih napona svakog izvora. Kod promjene izvora glazbe, na taj se način izjednačava glasnoća reprodukcije koja bi inače mogla biti različita za svaki izvor.

Pri spajanju izvora zvuka na pojačalo i pojačala na zvučnike, poželjno je koristiti kvalitetne kabele koje treba provjeriti. Pojačalo je stabilno do zvučničke impedance od 4Ω, a u „bridge“ načinu rada poželjno je koristiti 8 omske zvučnike.

Specifikacije

 • Tip:                                                      višezonsko pojačalo snage
 • Kanali:                                                 6 kanala, 3 zone
 • Izlazna snaga:                                    80 W po kanalu @ 4 Ω
 • Izlazna snaga u bridge načinu:           150 W po kanalu @ 8 Ω
 • Ukupna harminijska izobličenja:        <1% 1 kHz / 80 W / 4 Ω
 • Separacija kanala:                              > 65 dB / 1 kHz 4 Ω (između zona)
 • Odnos signal/šum:                             > 90 dB (A opterećeno Ref : 19 V)
 • Frekventni odziv:                               20 Hz – 20 kHz (+/- 3 dB)
 • Damping faktor:                                 > 55 (1 kHz)
 • Ulazna  impedanca:                           > 20 k Ohms
 • Sigurnost:                                           CE, CB, NRT, FCC, CE-EMC, ERP
 • Dimenzije (ŠVD):                                430 x 88 x 335 mm
 • Masa:                                                 9,5 kg

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

ELIPSON ČLANCI:

AUDIOCINEMA ART newsletter

AUDIOCINEMA ART newsletter

Budi Up – To –Date sa najboljim zvukom uz AUDIOCINEMA ART

Prijavi se na naš newsletter i prvi saznaj novosti iz hi-fi svijeta!

Uspješno ste se prijavili na našu newsletter listu! Hvala!

Pin It on Pinterest