EISA nagrade za 2018./2019. godinu

10. rujna 2018. | Audio/video sistemi, High-end audio, Mutlimedija/Audio Gadget, Recenzije

EISA nagrade za 2018./2019. godinu

ruj 10, 2018 | Audio/video sistemi, High-end audio, Mutlimedija/Audio Gadget, Recenzije

EISA je jedinstvena udruga od 53 svjetska časopisa iz 25 zemalja koji se bave posebnim područjima. Međunarodno poznata po dodjeli Europskih nagrada, osnovana je 1982. godine kad su se petorica urednika foto časopisa udružili i po prvi put dodijelili nagradu „Kamera godine“.

EISA – European Imaging and Sound Association

Nekoliko godina kasnije, 1989. godine, nakon priključenja još 10 časopisa, sve je preraslo u udrugu EISA – European Imaging and Sound Association (Europsku udrugu slike i zvuka). Kasnije su grupe proizvoda razdvojene na Video Panel i Audio Panel. Prirodna evolucija dvokanalnog audija u višekanalnu zabavu, grupe su dalje razdvajane. Nakon priključivanja časopisa koji se bave mobilnom elektronikom i elektronikom unutar automobila (2002.), definirala su se područja u kojima se dodjeljuju nagrade. Na kraju ali ne manje važno, 2005. godine uvedena je i Green Award (nagrada za zaštitu okoliša) u suradnji sa Univerzitetom za znanost i tehnologiju iz Trondheima, Univerzitetom Ujedinjenih naroda iz Bonna, dva fakulteta iz Delfta i Sims Recycling Solutions iz Eindhovena.
EISA 1982.
Convergence Panel preimenovan je u Mobil Device Panel 2009. godine zbog rastućeg broja uređaja koji istovremeno pripadaju audio, video i mobilnim područjima. Godine 2013. dogodile su se promjene u unutarnjoj organizaciji koje su bolje odražavale nove tržišne trendove. Strukturne promjene unutar EISA-e dovele su do bolje definiranih i relevantnijih nagrada, lakše implementacije zbirnih nagrada koje udružuju mišljenja iz različitih ekspertnih grupa. EISA je čvršća, modernija i sposobna odgovoriti izazovima budućnosti.

WEB: https://www.eisa.eu

Časopisi: https://www.eisa.eu/members/

EISA 2013.
Države članice:

 • Australija, Austrija, Belgija, Bugarska, Kanada, Hrvatska, Češka, Danska, Finska, Njemačka, Grčka, Mađarska, Indija, Italija, Japan, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugal, Rusija, Srbija, Slovačka, Španjolska, Švedska, Ujedinjeno Kraljevstvo i SAD.

Osoblje:

 • Paul Miller, UK, predsjednik;
 • Ljubisa Miodragović, Srbija, podpredsjednik;
 • Jamie Biesemans, Belgija, voditelj stručne grupe Hi-Fi;
 • Dragan Petrić, Hrvatska, voditelj stručne grupe mobilni uređaji;
 • Rocco Patriarca, Italija, voditelj stručne grupe automobilska elektronika;
 • Michael Voigt, Njemačka, voditelj stručne grupe kućno kino;
 • Fotios Fotiadis, Grčka, voditelj stručne grupe ekrani kućnog kina i video;
 • Erik Derycke, Belgija, voditelj stručne grupe fotografija;
 • Elizabeth Kerridge, UK, EISA koordinator;
 • Dirk van der Spek, Nizozemska, voditelj Maestro natjecanja.

Ovogodišnje su nagrade, između ostalih, dobili proizvodi koje možete naći u našem portfoliju:

EISA nagrada 2018. – 2019. za gramofon:

Technics SL-1200GR

Kad je prije tri godine Technics ponovo lansirao gramofonsku ikonu SL-1200, savršena izrada i sjajan zvuk dočekani su s oduševljenjem. Posljednja inačica, SL-1200GR dizajnirana je kako bi pružila sličnu kvalitetu po povoljnijoj cijeni.

Zahvaljujući legendarnom direktnom pogonu i kvarcnoj kontroli broja okretaja, brzina je bolja nego u švicarskom satu, a aluminijsko kućište upija vibracije kao spužva. Ručica „S“ oblika je robustna, lagana za rukovanje i zaslužuje jako dobru zvučnicu.

Rezultat je zvuk za uživanje, čvrst kao stijena, s velikom pozornicom i mnoštvom detalja. Odličan način za slušanje vaših dragocjenih ploča.

Technics SL-1210GR (Technics) MPC: 11790.00 kn
AKCIJA: 11200.00 kn KUPI

EISA nagrada 2018. – 2019. za prijenosni DAC/pojačalo za slušalice:

iFi Audio xDSD

S velikim mnoštvom prenosnih audio uređaja na tržištu, iFi Audio je svojim novim xDSD bio pod velikim pritiskom i povećalom. Opravdao je sva očekivanja jer ovaj DAC/pojačalo za slušalice napajano baterijama ili preko USB porta, pretvara vaš pametni telefon, računalo ili prijenosni reproduktor u ozbiljan, sjajno zvučeći glazbeni centar.

Tajna ovakvog uspjeha leži u kombinaciji super laganog kućišta od legure magnezija, korisnih S/PDIF i USB-A ulaza, PCM/DSD-kompatibilnog DAC-a i snažnog analognog izlaznog stupnja – snažnijeg od prošlog.

Digitalnim filterima moguće je odabrati gladak frekvencijski balans ili brže tranzijente. Iako iFi Audio xDSD nije jeftin, odiše vrhunskom kvalitetom i izvanredan je za uživanje u glazbi dok ste u pokretu.

iFi xDSD Hi-Res Bluetooth prijenosni USB DAC/pojačalo za slušalice (iFi audio) MPC: 3550.00 kn KUPI

EISA nagrada 2018. – 2019. za zvučnički sustav kućnog kina:

Jamo S 809 HCS, S 810 sub, S 8 ATM

Kad pričamo o zanosnom zvuku kućnog kina iz elegantnog, stilskog sustava, serija Jamo Studio 8 odgovara po svim ključnim zahtjevima. Idealan za višekanalni sustav, S 809 HCS se sastoji od dvije samosotjeće zvučne kutije, centralnog zvučnika i para zvučnika za stalke kojima se može dodati kompaktan ali snažan S 801 SUB subwoofer.

Međutim, S 8 ATM zvučnici usmjereni prema gore, neprimjetno se spajaju na vrh samostojećih modela dajući Dolby Atmos nadgradnju.

Tako performansa postaje precizna, odlično balansirana i opojna, a elegantne kutije sa sivim mrežicama zvuče jednako sjajno kako i izgledaju…

AUDIOCINEMA ART newsletter

Budi Up – To –Date sa najboljim zvukom uz AUDIOCINEMA ART

Prijavi se na naš newsletter te ostvari 15% popusta za kupnju iznad 2.000,00kn* i prvi saznaj novosti iz hi-fi svijeta! *u popust nisu uključeni Technics uređaji

Uspješno ste se prijavili na našu newsletter listu! Hvala!

Pin It on Pinterest