DVD receiver TEAC DR-H338

ožu 6, 2011 | Audio/video sistemi, Teac

U TEAC-u kažu da je koncept njihove Reference 2010 serije jednostavan – kombinirati sve odlike vrhunskog hi-fi sustava sastavljenog od odvojenih komponenata s jednostavnošću suvremenog integriranog audio-sustava. Svima koji imalo znaju o koncepciji audio-sustava jasno je da to čemu u TEAC-u teže sve je, samo ne – jednostavno.

Jer sažimanje pojedinačnih audio uređaja u jedinstveni sustav u jednom kućištu neminovno mora biti popraćeno stanovitom žrtvom kvalitete reprodukcije. Većom ili manjom – ovisno o načinu kako se to radi i po koju cijenu – ali žrtvom nedvojbeno.

TEAC spada u red onih prokušanih proizvođača koji golemo dugogodišnje iskustvo uspijeva iskoristiti tako da nužni kompromisi rezultiraju čim manjima ustupcima nauštrb kvalitete zvuka. Potvrda toga su i ocjene da se u ovoj seriji nalaze neki od najboljih mini-sustava na tržištu.

Model DR-H338 u TEAC-u nazivaju “DVD mikro komponentom” i navode da je namijenjana ljubiteljima glazbe i filmova. Uređaj, smješten u vrhunski izrađeno metalno kućište s aluminijskom prednjom pločom, može reproducirati CD, DVD i hibridne diskove, kao i DivX zapise. Kako se radi o cjelovitom audiouređaju, prirodno je da se u njemu nađe i FM tuner.

Da bi bilo koji A/V uređaj radio pouzdano i postojano, nuženo je da ima kvalitetan napajački sklop. Dobro to znaju u TEAC-u, pa u svoje uređaje ugrađuju masivne toroidalne transformatore koji omogućavaju dostatno napajanje u bilo kojim radnim uvjetima.

TEAC DR-H338 silver

 

TEAC DR-H338 back

Od tako ustrojenih uređaja zahtijeva se i da budu uporabno komforni i jednostavni za uporabu. Zato je DR-H338 opremljen svim nužnim videopriključcima (kompozitnim, komponentnim S-Video i SCART) uključujući i danas neizostavni HDMI za prijenos digitalnih A/V podataka. Nezaobilazan je i USB priključak za prihvat prijenosnih audio-playera i reprodukciju MP3, WMA, DivX i JPEG dokumenata. Tu su i svi potrebni analogni i digitalni audio priključci. Dio sustava je i DS-21 dok postaja za reprodukciju audio i videosadržaja pohranjenih na iPod. Dolby Virtual Surround sklop vrlo će dobro doći pri gledanju filmova jer značajno povećava uvjerljivost kinodoživljaja u vlastitu stanu.

DR-H338 se isporučuje bez zvučničkog sustava. Međutim, TEAC preporučuje vlastiti LS-W300 koji se sastoji od aktivnog subwoofera i malih satelitskih zvučnika koje je moguće postaviti i na zid, te koji su napravljeni da u svim parametrima savršeno odgovaraju DR-H338 sustavu. Dimenzije sustava su 215 x 110 x 350 mm, a masa 4.5 kg. DR-H338 je u sklopu promotivne akcije povodom službenog početka distribucije u AudioCinemaArt dućanima dostupan po 2.599.- kuna.