Crystal Cable kabeli

tra 17, 2013 | Crystal Cable, High-end audio

Pet serija
Nizozemska tvrtka Crystal Cable je specijalizirana za proizvodnju vrhunskih audio i video kabela, a u svojem katalogu ima pet serija kabela.

Piccolo Diamond

Piccolo Diamond je serija najjeftinijih Crystal Cableovih kabela, ali i najnagrađivanija. Radi se o kontrukcijski iznimno jednostavnim kabelima promjera svega 1,5 mm s punim srebrnim vodičem u kaptonskoj izolaciji i u teflonskom vanjskom zaštitnom bužiru. Konstrukcija nije samo vizualno privlačna nego omogućuje i optimalno električko ponašanje kabelal. U seriji se nalaze interkonekcijski, zvučnički i strujni kabeli s različitim priključcima za sve namjene.

Micro Diamond

Micro Diamond kabeli predstavljaju korak naprijed u odnosu na Piccolo Diamond kabele. Konstrukcijski su identični Piccolo kabelima, ali su im vodiči od pozlaćenog srebra i promjera 1,7 mm. I u ovoj seriji su interkonekcijski, zvučnički i mrežni kabeli sa širokim izborom priključaka.

Standard Diamond

U standard Diamond seriji, konstrukcijski sličnoj Piccolo9 i Micro serijama, ostali su samo Standard Digit Diamond BNC i Standard Digit Diamond RCA kabeli, dok su se ostali prestali proizvoditi. Vodiči u njima su srebrni, promjera 1,9 mm.

Reference Diamond

I Reference Diamond konstrukcijski su istovjetni svojim jeftinijim srodnicima, ali u njima su srebrni vodiči promjera 2,9 mm. Zahvaljujući tomu izobličenja zvuka svedena su na minimim. Bez obzira na prilično debele vodiče, Reference Diamon ostali su savitljivi kao i njihovi tanji prethodnici. U seriji se nalaze interkonekcijski, zvučnički i strujni kabeli s različitim priključcima za sve namjene.

Ultra Diamond

Ultra Diamond, najbolji kabeli Crystal Cablea, koriste iste vodiče kao i Reference Diamond, ali imaju dvostruko više vodiča koji su međusobno uvijeni. Uvijeni vodiči značajno potiskuju RFI i EMI smetnje i dodatno smanujuju izobličenja. I u ovoj seriji se nalaze interkonekcijski, zvučnički i strujni kabeli s različitim priključcima za sve namjene.