Cambridge Audio Topaz

Cambridge Audio Topaz AM5 integrirano pojačalo/CD player Topaz CD5

07. ožujka 2013. | Audio/video sistemi, Cambridge Audio

Sve što je potrebno
Teško je za pojačalo snage od 2 x 25 W kazati da „ima sve što je potrebno“. Međutim, u Cambridge Adiju tvrde baš to. I, s obzirom da se ne radi o pojačalu namijenjenom prokušanim ljubiteljima kvalitetno reproduciranog zvuka, već širokoj publici koja zna što je dobar zvuk i želi uređaj postojan u radu i uporabno vrlo komforan, nisu u krivu.

Cambridge Audio Topaz AM5 pojačalo

M5 pojačalo nastalo je na temeljima modela AM1 i potom dodatno dotjerano. Ono najbitnije je ostalo – odličan zvuk, konstrukcijska i uporabna jednostavnost i odličan odnos cijene i kvalitete. Ono što prethodnik nije imao je veća snaga i priključak za pametne telefone i MP3 playere. Potonje znači da nije potrebno imati dok za priključivanje pametnih telefona. Na stražnjoj strani četiri je para ulaznih priključaka za CD player, tuner, DVD, blu-ray player ili TV prijemnik.

Slijedeći vlastito načelo „Sound First“, Cambridge Audijovi inžejeri uklonili su sve što može stajati na putu kvalitetnoj reprodukciji zvuka, a narijetko povećava cijenu uređaja. Zahvaljujući uštedama na nepotrebnim sadržajima, bilo je moguće potrošiti na bitno. Tako je kućište u cjelosti metalno, što baš i nije čest slučaj kod pojačala u ovom cjenovnom razredu, a zahvaljujući prigušenosti značajno pridonosi izostanku vibracija i time čišćem i prirodnijem zvuku. Isto tako, umjesto nepotrebnih i privlačnih ukrasa i sadržaja, potrošilo se na najkvalitetnije moguće dijelove za cijenu koštanja uređaja.

Snaga pojačala je 25 W po kanalu, frekvencijski odziv 10 do 30 kHz (-3 dB), odnos signal/šum >82 dB, dimenzije (š x v x d) 440 x 80 x 340 mm, a masa 5.1 kg.

 AM5
 AM5
AM5 pojačalo straga
AM5 pojačalo straga
AM5 i CD5
AM5 i CD5

Cambridge Audio Topaz CD5 CD player

Ovaj CD player logički je partner AM5 pojačalu. I, baš kao i pojačalo, daje maksimum za (prihvatljivu) cijenu. Naravno da u Cambridge Audiju znaju da danas, u doba DVD i blu-ray playera, CD playeri nisu tako tražene roba. Međutim, itekako znaju i da većina takvih uređaja, pa da su i dvostruko skuplji od CD5 player,a ne može tako kvalitetno reproducirati glazbu kao ovaj uređaj.

Naravno, i ovdje je primijenjeno tvrtkino načelo “Sound First”. Posljedica toga su najkvalitetniji dijelovi i sklopovi u ovom cjenovnom razredu. Tako je i ovdje kvalitetan DAC, Wolfson 8725, kao i dvopolni Butterworth filtar koji vrlo nenametljivo uklanja visokotonski digitalni šum i zvuk čini naglašeno prirodnim.

I kućište CD5 playera je u cjelosti metalno i čvrsto, što je za CD playere od presudne važnosti. Osim klasičnih Red Book zapisa, CD5 može reproducirati i CD-ova s MP3 i WMA zapisima. Dimenzije CD5 playera su 430 x 80 x 305 mm, a masa 4.3 kg.

CD5
CD5

 

CD5
CD5
CD5 straga
CD5 straga

CAMBRIDGE AUDIO ČLANCI:

AUDIOCINEMA ART newsletter

AUDIOCINEMA ART newsletter

Budi Up – To –Date sa najboljim zvukom uz AUDIOCINEMA ART

Prijavi se na naš newsletter i prvi saznaj novosti iz hi-fi svijeta!

Uspješno ste se prijavili na našu newsletter listu! Hvala!

Pin It on Pinterest