Cambridge Audio streameri

stu 5, 2014 | Cambridge Audio Multimedia, Mutlimedija/Audio Gadget

Obilje glazbe nadohvat ruke

Digitalno je doba u potpunosti zavladalo i u audiju. Na početku su se stidljivo pojavljivala digitalna pojačala (D klasa), onda stigli kvalitetni audiodokumenti za pohranu na tvrdi disk koje smo reproducirači putem računala i D/A konvertera. Posljednji na scenu stupaju audiostreameri, uređaji putem kojih možemo slušati, skidati i snimati glezbu s interneta.

Danas internet omogućeva pristup ogromnom broju radiopostaja kao i streaming uslugama kao što su, primjerice, Spotify, BBC iPlayer Radio ili Pandora. Zahvaljujući uređajima kao što su Canbridge Audijovi streameri, danas je moguće slušati preko 20.000 radiopostaja u kvaliteti identičnoj onoj s CD playera, a moguće i boljoj.

Minx Xi Digital Music System

Ovo je mali glazbeni sustav koji može gotovo sve što mogu i složeniji audiostreameri. Može streamati glazbu s pametnog telefona, tableta ili kućne računalne mreže, a omogućava i slušanje glazbe s interneta i to u odličnoj zvukovnoj kvaliteti.

Minx Xi ima pojačalo u AB klasi, masivni napajački sklop s toroidalnim transformatorom i audiofilski Wolfson WM8728 D7A pretvarač koji, poput najkvalitetnijih D/A pretvarača, vanjski satni mehanizam koristi za smanjivanje jittera u digitalnom audiosignalu.

Uređaj je i vrhunski opremljen. Ima dva USB priključka, dva digitalna ulazna priključka za konzole ili blu-ray playere, kao i tri analogna RCA priključka za CD player ili koji drugi linijski izvor zvuka, a tu su i izlazi za subwoofer kao i ethernet priključak.

Glazbu s pametnog telefona streama putem poznatih glazbenih aplikacija kao što su Spotify i Rhapsody. Na nj je moguće priključiti i TV prijemnik, blu-ray player ili igraću konzolu i doživjeti sjajno glazbeno iskustvo. Zahvaljući mogućnosti naduzorkovanja, kvaliteta zapisa koji se putem ovog uređaja upućuju u pojačalo i zvučnika doseže 24-bitnu/96 kHz razlučivost, a reproducira i „bezgubitne“ audioformate. Bežična veza ostvariva je putem wi-fija ili bluettotha

Minx Xi je pomno izrađen uređaj, smješten u čvrsto metalno kućište u sjajnoj crnoj ili bijeloj završnoj obradi. Zahvaljujći naprednom firmwareu, uređaj podržava najnovije usluge ali i najnovije audiogadgete.

Stream Magic 6 Upsampling Network Music Player & Pre-amplifier

Ovaj uređaj predstavlja sjajan način za povezivanje vaše glazbene kolekcije i hi-fi sustava. Isto kao i Minx Xi, Stream Magic 6 streama glazbu s pametnih telefona, tableta, računala, a reproducira i glazbu s blue-ray playera, TV prijemnika i igraćih konzola i podržava audiousluge kao što su BBC iPlayer, Aupeo i Pandora plus koji omogućavaju pristup više od 20.000 internetskih radiopostaja.

Stream Magic 6 neće samo streamati glazbu već će je i dramatično unaprijediti. Za to je zaslužan jedinstveni ATF (Adaptive Time Filtering) upsampling, razvijen u suradnji sa švicarskom tvrtkom Anagram Technologies. Bilo koji signal koji prođe kroz Stream Magic 6 podiže se na najvišu kvalitetu, na razlučivost 24-bita/384 kHz, praktično bez jittera i drugih štetnih primjesa u digitalnom signalu.

Stream Magic 6 kompatibilan je s glavnim digitalnim audioformatima kao što suMP3, ACC i WMA, a podržava i „bezgubitne“ dokumente kao što su Apple Lossless, FLAC i AIFF.

NP30 mrežni player

NP30 podržava najpopularnije audioformate uključujući i 24-bit FLAC i WAV dokumete u studijskoj kvaliteta (s time da je za 24-bitne dokumente potrebna ethernet veza). Bez obzira skidali glazbu s interneta ili s CD-ova, NP30 će unaprijediti signal brojnijim detaljima, boljom rekreacijom prostora i naglašeno povećanim dinamičkim rasponom.

Kako je većina glazbe pohranjene ne računalima i tvrdim diskovima obremenjena jitterom, NP30 je opremljen sustavima za njegovo potiskivanje gotovo do nečujnosti. Wolfson D/A pretvarač će, pak, omogućiti da čak i manje razlučivi signali s inteneta dobiju na masivnosti i dubini.

NP30 moguće je daljinski upravljati putem nove, besplatne Stream Magic Remote aplikacije, a podržava svu silu audioformata kao što su MP3, AAC, WMA i OGG Vorbis kao i formate u kvaliteti”boljoj od CD-a” te reprodukciju „bezgubitnih“ formata kao što su 24-bitni/96kHz WAV, PCM i FLAC kodeci.

NP30 je vrlo jednostavan za uporabu, bez obzira koristili ga bežično ili s eternet kabelom. Dovoljno ga je spojiti na ruter i pristup najširoj paleti glazbe ne svijetu moguće je na dodir prsta. Za uređaje koji podržavaju UpnP nije potrebno instalirati nikakav dodatni software.