Cambridge Audio Sonata NP30

Cambridge Audio Sonata NP30

02. siječnja 2012. | Audio/video sistemi, Cambridge Audio

“What Hi-Fi?” uređaj godine
Popularni i utjecajni britanski časopis „What Hi-Fi” proglasio je Cambridge Audio Sonata NP30 mrežni audioplayer najboljim uređajem 2011. godine u kategoriji „Music Streamers”. To je više nego vrijedan razlog da šira publika podrobnije upozna taj vrlo zanimljiv uređaj.

Cambridge Audio NP30 audioplayer omogućava reprodukciju digitalnih glazbenih zapisa pohranjenih na bilo kojem računalu ili mrežnom pohrambenom uređaju po čitavom domu, zahvaljujući mogućnosti vrhunske 24-bitne reprodukcije studijske kvalitete, koristeći postojeći kućni hi-fi sustav ili sustav kućnog kina. Koristeći UPnP (najjednostavniji način razmjene digitalnih glazbenih dokumenata), NP30 se u trenutku, uz minimalno podešavanje, povezuje na kućnu računalnu mrežu i omogućava trenutni pristup svoj vašoj digitalnoj glazbi. Najbolje od svega je što je povezivanje u cijelosti sasvim bežično jer NP30 podržava sve vrste wi-fi mreža, uključujući i onu najnoviju, N standarda. Doda li se tomu brz i jednostavan pristup preko 20.000 pouzdanih internetskih radiostanica plus potpuno besplatan pristup vašim omiljenim servisima za slušanje glazbe i eto mrežnog audioplayera kakav su ljubitelji glazbe samo poželjeti mogli.

Zahvaljujući jasnom i preglednom predočniku, NP30 mrežni player krajnje je jednostavan za korištenje, a njime je moguće upravljati i korištenjem nove, besplatne UuVol Remote aplikacije. UuVol je platforma koja ujedinjuje sve što je potrebno za uživanje u omiljenoj glazbi iz različitih digitalnih izvora u najboljoj mogućoj kvaliteti, boljoj od one s CD playera. UuVol pojednostavnjuje podešavanje i uživanje u gotovo 20.000 internetskih radiostanica, omogućava upravljanje besplatnim iPhone aplikacijama omiljenim glazbenim servisima i pristup glazbi bez korištenja računala.

 Cambridge Audio Sonata NP30
Sonata NP30

 

 Cambridge Audio Sonata NP30
HA-510
Ipak, osim praktičnosti, ono čemu Cambridge Audio ponajviše teži je kvaliteta zvuka. Zato nastoje da put signala bude do u bit savršen i da jittera bude do krajnosti potisnut, jer to je jamstvo da kvaliteta zvuka ne bude ništa slabija od one kakva je bila u studiju gdje se glazba snimala.

NP30 podržava golemu većinu popularnih audioformata, uključujući MP3, AAC, WMA i OGG Vorbis, ali i WAV, PCM i FLAC bezgubitne kodeke. Glazbeni servisi poput Rhapsodyja i Pandorae nikada nisu bili bolji, a jedna od najjačih strana NP30 je mogućnost izravnog povezivanja na vodeće servise, bez potrebe korištenje računala. Koristeći mogućnosti UuVola, NP30 značajno pojednostavnjuje i korištenje internetskog radija s 20.000 isprobanih i provjerenih radiostanica iz svih kutaka planeta koje je moguće pretraživati po naslovu, glazbenom rodu ili području. Prije uključivanja UuVol Radija, sve se radiostanice pomno provjeravaju glede pouzdanosti i kvalitete.

CAMBRIDGE AUDIO ČLANCI: