Cambridge Audio Minx TV

Cambridge Audio Minx TV sustav

04. travnja 2013. | Audio/video sistemi, Cambridge Audio

Rješenje za cijelu obitelj
CRT TV prijemnici imali su veće ili manje kućište u koje je bilo moguće smjestiti i sasvim solidan par stereo zvučnika. Današnji tanki TV prijemnici to ne omogućavaju, pa je zvuk iz njih u pravilu tanak, prazan i izobličen. Zato se pojavom tankih TV prijemnika pojavila i sasvim nova skupina zvučničkih sustava namijenjenih “ozvučivanju” TV prijemnika, nezavisno od kućne stereo linije.

U takve spada i Cambridge Audijiov Minx TV, koji nije samo zvučnički sustav za tanke TV prijemnike, već omogućava i stremanje glazbe s uređaja koji imaju bluetooth. Naravno, postoje zvučnički sustavi za TV prijemnike, zaključno sa sustavima kućnog kina, ali u Cambridgeu smatraju da ima puno ljudi kojima su takva rješanja preskupa i složena, a i prostorno prezahtjevna. Minx TV sustav je jednostavnije i kompaktnije rješenje čak i od sve popularnijih soundbarova koji da bi zvučali frekvencijski cjelovito moraju imati pomoć subwoofera. Minx TV je sve u jednom rješenje.

Minx TV se postavlja pod TV prijemnik i izrazito lako podešava i koristi. Za početak, sve što je potrebno je povezati izlazni audiopriključak na TV prijemniku s Minx TV sustavom i uključiti ga u struju. Uređaj koji se priključuje može imati optički, RCA ili 3.5 mm mini jack izlazni priključak, jer takvi su i ulazni priključci na Minx TV-u. Korisnik neće imati brige s kabelima jer oni dolaze u paketu s Minx TV-om, a tu je i jednostavan daljinski uprravljač kojim se podešavaju razina glasnoće, bira ulazni priključak pa čak i neka od zvukovnih postava po želji (TV, Film, Music i Voice).

Minx TV
Minx TV
Minx TV
Minx TV
Zahvaljujući bluetoothu, MinxTV sustav nadilazi svoju osnovnu funkciju. Streamanje glazbe putem bluetootha je iznimno jednostavno. Dovoljno je pritisnuti tipku na daljinskom upravljaču i pametni telefoni, lap topi ili tableti će u trenu prepoznati Minx TV. Sustav može zapamtiti do osam uređaja, što znači da će se svaki član obitelji moći u trenutku povezati s Minx TV-om i slušati glazbu koju želi.

Ugrađeno digitalno pojačalo od 100 W, 165 mm subwoofer i dvije 57 mm Cambridgeove vlastite, patentirane, BMR širokopojasne zvučničke jedinice osigurat će vrlo upečatljivu reprodukciju zvukova s TV prijemnika. Od buke u akcijskim filmovima, do profinjenih dijaloga u dramama, Minx TV sustav će sve iznijeti bez problema i vrlo uvjerljivo.
Dimenzije Minx TV sustava su 560 x 120 x 300 mm, a masa 5.2 kg.

Minx TV
Minx TV

CAMBRIDGE AUDIO ČLANCI: