Cambridge Audio – ljubitelji glazbe s misijom

sij 8, 2015 | Events

U travnju ove godine posjetio nas je g. Tom Ogilvie, Export Manager tvrtke Cambridge Audio. U kraćem razgovoru prenio nam je ideje, način rada, i razmišljanja tvrtke i svoje osobno. Razgovor je bio vrlo zanimljiv jer je g. Ogilvie vrlo mlad, i sjajan je predstavnik filozofije tvrtke u kojoj je prosjek starosti jedva trideset godina. Pitanja ne navodimo jer je iz odgovora sve jasno.

Od 1968. godine djelatnici tvrtke Cambridge Audio drže se jednostavnog vjerovanja – glazba mora zvučati nevjerojatno dobro. U svih, skoro 50 godina još uvijek nastojimo dati slušateljima najbolje proizvode, jer kao i mi, vole glazbu.

Kad podešavamo akustička svojstva naših proizvoda, tražimo trenutak u kojem srce počne ubrzano kucati, kad noge krenu lupkati u ritmu a kosa se na potiljku nakostriješi. Tada smo sigurni da je naš proizvod dobar, jer će reproducirana glazba taknuti vaše emocije i zaista vas pokrenuti.

To radimo jer volimo glazbu i želimo vas podsjetiti zašto ste i vi   zaljubljeni u nju – to je više od pjesme, više od filma – to je osjećaj, sjećanje i trenutak…

Živimo i radimo u Londonskom Southbanku i naši poticaji i kreativnost dolaze iz okruženja u kojem se nalazimo.

Vrlo smo neovisni i radimo stvari na svoj način zato jer, složiti ćete se, velike se stvari događaju samo kad ljudi koji vole glazbu stvaraju uređaje za njenu reprodukciju.

I ne samo to, u podrumu smo napravili mjesto za odmor i zabavu, imamo malu pozornicu sa, podrazumijeva se, Cambridge ozvučenjem, tako da bend sastavljen od naših kolega može svirati i zabavljati sebe i ostale kolege. Tako se odmaramo i punimo baterija za nove izazove.

Priča je započela sada davne 1968. godine. Cambridge University je bilo najpoznatije sveučilište na svijetu. vjerojatno i najbolje na području inženjerstva.

Naravno, studenti inženjerstva, koji nisu mogli kupiti komercijalna pojačala, su ti koji su započeli i napravili i prvi Cambridge uređaj.

Tako je i nastala tvrtka Cambridge Audio. Od tada smo, osim pojačala, napravili i CD playere, DAC uređaje.

Od tada još uvijek rastemo i širimo horizonte i proizvodnju.

Dakle, mi stvaramo. kako to kažemo, zvuk za novac. Stvarnu vrijednost.

Pokušavamo biti sigurni u najvišu kvalitetu naših proizvoda ali za najprihvatljiviju cijenu.

Ne želimo precijenjivati svoje proizvode. Želimo pružiti kvalitetan zvuk za vrlo dobru cijenu. kako bi svakome bili dostupni.

Shvatili smo da se HiFi svjjet mijenja, svijet glazbe se mijenja. imate streaming, sve postaje digitalno. Svjesni  smo toga, mijenjamo se, baš kao i mnoge druge kompanije.

Želimo biti sigurni da proizvodimo uređaje svjetske klase, koji će svakodnevno zadovoljiti zahtjeve svakog korisnika.

Dizajn svih naših ureda potpisuje ured u Londonu. Istraživanje i razvoj je isto u Londonu. Također, imamo i mali ured koji se bavi softwareom u Cambridgeu.

Proizvodnja je u Kini. to nije nešto čega bismo se sramili. Naime, odabrali smo najbolje tvornice, a uz strogu kontrolu kvalitete sigurni smo da tržištu nudimo najviše glazbe za najmanje novaca.

To nam pomaže kako bismo postigli nižu cijenu proizvodnje. Ali, isto tako omogućuje nam da imamo vrlo kvalitetne proizvode dostupne korisnicima.

Kako potražnja za tzv. HighEnd uređajima postoji, odlučili smo krenuti u razvoj beskompromisnih vrhunskih uređaja koji neće biti jeftini, ali će svojim odnosom cijena/kvaliteta zadati velike glavobolje konkurenciji, kao uostalom i svi naši uređaji.

U Hrvatskoj već dugo i uspješno radimo s tvrtkom Audiocinema Art u kojoj imamo pouzdanog partnera i suradnika.

Ljubiteljima glazbe i dobroga zvuka bih poručio: nastavite sa slušanjem, od nas zasigurno možete očekivati dobre stvari. Možete nam vjerovati, mi volimo svoje korisnike i jako volimo glazbu.

Imamo dovoljno znanja kako bismo zaista stvarali audio uređaje vrlo dobre kvalitete, te Vam omogućili mnogo bolje slušno iskustvo – dakle, hvala Vam.