Cambridge Audio DacMagic 200M – novi DAC/pojačalo za slušalice s nativnom MQA* podrškom

05. veljače 2021. | Cambridge Audio, Mutlimedija/Audio Gadget

DacMagic 200M je nova vrhunska kombinacija DAC-a (digitalno-analogni konverter) i pojačala za slušalice iz radionice poznate britanske specijalističke audio tvrtke Cambridge Audio.

DacMagic 200M je nova vrhunska kombinacija DAC-a (digitalno-analogni konverter) i pojačala za slušalice iz radionice poznate britanske specijalističke audio tvrtke Cambridge Audio.

Cambridge Audio DacMagic 200M

Digitalni zvuk je sjajan, ali prije nego što ga možete čuti, mora biti analogni. A način na koji zvuči na kraju ovisi u potpunosti o načinu pretvorbe digitalnih audio datoteka pohranjenih na računalu, CD-u ili iz vaše omiljene usluge streaminga. DacMagic 200M savršeno izvršava digitalno-analognu konverziju svaki put, dopuštajući da sve vrste audio sustava zvuče bolje nego ikad prije. Na matičnoj ploči je podrška za MQA, ima integrirani Bluetooth, snažniji izlaz za slušalice i superiornu DAC tehnologiju.

Bez obzira slušate li svoj omiljeni streaming servis, opsežnu kolekciju CD-a ili želite trenutno pojačati zvuk postojećeg kućnog audio sustava, DacMagic 200M poboljšava zvučne performanse vaših omiljenih digitalnih izvora zvuka.

Cambridge Audio DacMagic 200M (Cambridge Audio) MPC: 4740.00 kn (629.11 €)

Dvostruki ESS Sabre DAC-ovi su srce DacMagic 200M. Korak više od prethodne generacije (DacMagic Plus), novi visokokvalitetni pretvarači kompatibilni su s PCM i DSD signalima veće razlučivosti nego prije – do 32-bit / 768kHz (PCM) i izvorno DSD512. Sve digitalne datoteke bez obzira na izvor, DacMagic 200M pretvara u analogni audio s netaknutim detaljima i dinamikom.

Dvostruka mono konfiguracija znači da svaki DAC zasebno obrađuje lijevi i desni kanal, što rezultira nevjerojatno preciznom, zapanjujućom izvedbom bez izobličenja i vrhunski dinamički raspon.

DacMagic 200M ima digitalne filtere koji se uključuju po potrebi i nude veću fleksibilnost i kontrolu nad reprodukcijom i iskustvom slušanja. Ova tri unaprijed postavljena filtra pomažu u smanjenju šuma koji generira proces pretvorbe iz digitalne u analognu domenu, pri čemu svaki filtar nudi različitu zvučnu opciju, ovisno o izvornom materijalu.

DacMagic 200M prvi je proizvod tvrtke Cambridge Audio koji izvorno podržava MQA datoteke.

MQA je nagrađivana britanska tehnologija koja ne bilježi samo sve sitne detalje snimke već i olakšava streaming putem interneta. Na primjer, usluga streaming glazbe TIDAL koristi MQA tehnologiju za isporuku svojih “boljih od CD-kvalitete” TIDAL Masters streamova, a to je zvuk koji su odobrili sami izvođači. Cambridge Audio DacMagic 200M može u potpunosti dekodirati i pretvoriti ove nevjerojatno precizne datoteke, pa zvuče točno onako kako je umjetnik zamislio. DacMagic 200M olakšava prepoznavanje – kad je MQA dekodiranje u funkciji, odgovarajuće LED na prednjoj strani svijetle.

Visokokvalitetno pojačalo za slušalice s izlazom od 6,3 mm znatno poboljšava iskustvo korištenja slušalica.

Kao i tradicionalno korištenje pojačala A/B klase, smanjena je i izlazna impedancija. To donosi manje izobličenja i šuma, a pojačalo ima više snage i čvršću kontrolu zvuka prilikom korištenja slušalica.

Sve nove i napredne tehnologije ugrađene su u kućište koje kombinira čelik i aluminij, a dizajnirano je da odgovara svakom prostoru. Dimenzije su 52 x 215 x 191 mm (VŠD) a završna obrada je u elegantnoj „mjesečevo sivoj“ boji. Veličina kućišta omogućuje diskretno smještanje na stol, policu, pokraj postojećih audio komponenti, TV prijamnika, u ured…

Zahvaljujući  širokim mogućnostima povezivanja DacMagic 200M se može integrirati u bilo koji audio sustav. Mnogostruki digitalni ulazi (dva koaksijalna, dva optička, jedan USB-B) omogućuju uključivanje bilo koje digitalne izvore uključivo prijenosna računala, CD i Blu-ray reproduktore, igraće konzole, NAS uređaje i slično. Integrirana Bluetooth aptX podrška znači da možete slati digitalne zapise sa svojih pametnih telefona, tableta i ostalih uređaja. DacMagic 200M ima i balansirane i RCA (nebalansirane) analogne konektore koji olakšavaju spajanje sa svim tipovima postojećih audio sustava.

Specifikacije:

 • Dvostruki ESS Sabre DACs
 • Nativna MQA i DSD podrška
 • 6.3 mm izlaz za slušalice
 • 3 x Pre-programiranih digitalnih filtera: Fast, Slow, Short Delay (mogu se uključivati)
 • Integrirani Bluetooth ulaz: Bluetooth 5.0, aptX, AAC, SBC
 • Digitalni ulazi (optički, koaksijalni, USB-B)
 • Balansirani i nebalansirani analogni izlazi
 • Najveća podržana rezolucija: 12-bit/96kHz (optički); 24-bit/192kHz (koaksijalni); 32-bit/768kHz, DSD512 (USB)
 • Završna obrada: mjesečeva siva
 • Dimenzije (VŠD): 52 x 215 x 191 mm
 • Masa: 1,2 kg

* MQA (Master Quality Authenticated) je nagrađivana britanska tehnologija koja isporučuje zvuk izvorne master snimke. Glavna datoteka MQA u potpunosti je provjerena i dovoljno je mala za streaming ili preuzimanje. Za više informacija posjetite mqa.co.uk

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

CAMBRIDGE AUDIO ČLANCI:

AUDIOCINEMA ART newsletter

AUDIOCINEMA ART newsletter

Budi Up – To –Date sa najboljim zvukom uz AUDIOCINEMA ART

Prijavi se na naš newsletter i prvi saznaj novosti iz hi-fi svijeta!

Uspješno ste se prijavili na našu newsletter listu! Hvala!

Pin It on Pinterest