Cambridge Audio CX series 2: zvuk napretka

13. rujna 2019. | Audio/video sistemi, Cambridge Audio

Zadnjih pet godina Cambridge Audio CX kolekcija, dva integrirana pojačala, mrežni audio streamer i CD transport, pokazali su se uspješnima i široko prihvaćenima.

Pet godina je ipak malo – tehnologija rijetko stoji na mjestu i obično treba postići napredak.

Napredak u smislu CXN mrežnog audio streamera se jednostavno definira – ažuriranje upravljačkog softvera može se izvršiti na daljinu, tako da je CXN uvijek na vrhu.

CXC kompakt-disk transport je u pomalo u različitoj poziciji – stanje je uspostavljeno prije mnogo mjeseci, pa CXC ostaje isti uređaj koji je predvodnik u klasi, kao i uvijek.

Cambridge Audio CX61 i CX81 galerija

Nagrađivana pojačala CXA60 i CXA80 su ponovo različita. U zadnjih pet godina sav je napredak u tehnologiji na razini hardvera – i nema ažuriranja putem interneta.

Kako dakle ovdje izgleda napredak? Kako zvuči?

Dakle, izgleda ovako: potpuno nova CXA61 i CXA 81 integrirana pojačala koriste CXA60 I CXA80 kao početnu točku ali se preispituju, redizajniraju i ojačavaju. Donose svježu i progresivnu perspektivu. A tako i zvuče: kao dva sjajno izvedena pojačala s izrazitim osobnostima. Dva pojačala s jedinstvenim karakteristikama i stavovima. Dva pristupa oživljavanju vaše glazbene kolekcije.

CXA61 je 60 W po kanalu čistog uzbuđenja. To je čvrst i napredan zvuk bez skrivanja detalja ili preciznosti – jednako je kod kuće na rock koncertu kao i na konzervatoriju. DAC je sasvim novi, vrhunski ES9010K2M, a novi USB ulaz može rukovati audio dokumentima do 32bit/384kHz kao i DSD256.

Bluetooth je integriran (prethodnik, CXA60 trebao je dongl) i sad se može koristiti aptX HD.

CXA81 je elegantan, bez napora i suptilan. Njegovih 80 W po kanalu potpuno vladaju glazbom što donosi sve emotivne i muzičke nijanse vaše glazbene kolekcije. To je beskompromisno integrirano pojačalo, svi su dijelovi pažljivo birani kako bi se postigao “poznati britanski zvuk”. DAC je također novi, ESS Sabre ES9016K2M, a USB ulaz podržava 32bit/384kHz i DSD256 kvalitetu, a kao i manji brat ima integriran aptX HD Bluetooth risiver.

CXN (V2) mrežni streamer i CXC CD transport će, kao dio unaprijeđenja ali i cijela obitelj, imati novu „lunar sivu“ završnu obradu.

Cambridge Audio CXA61 integrirano pojačalo (Cambridge Audio) MPC: 949,00 €
AKCIJA: 946,18 € Kupi

Cambridge Audio CXA81 integrirano pojačalo (Cambridge Audio) MPC: 1.259,00 €
AKCIJA: 1.259,54 € Kupi

Cambridge Audio CXN V2 mrežni streamer (Cambridge Audio) MPC: 1.049,00 €
AKCIJA: 1.153,36 € Kupi

Cambridge Audio CXC i CXN galerija

Za sve upite molimo da nam se bez ustezanja javite!

Pozdrav iz Audiocinema-Arta!

CAMBRIDGE AUDIO ČLANCI: