Cambridge Audio Azur 751BD

19. listopada 2011. | Audio/video sistemi, Cambridge Audio

Novi referentni univerzalni player –  Blu-ray playeri su prije svega izvori slike visoke definicije. I zato ih uglavnom kupuju videofili. Međutim, kako se radi o svestranim playerima, najopremljeniji među njima mogu reproducirati i visokorazlučive audioformate, kao što su HDCD, DVD-Audio i SACD.

U takve spada najbolji Cambridge Audijov 751BD blu-ray player koji je odmah po pojavljivanju pobudio golemo zanimanje publike i stučnjaka.

Azur 751DB podržava 3D blu-ray, sve najnovije surround formate, ima QDEO videoprocesiranje i Anagram Technologies audio naduzorkovanje, iznimnio brz u radu i za uporabu jednostavan player koji jamči reprodukciju filmova i glazbe u svoj punini njihovih izvornih osobina. I zato se ne čini pretjeranim kad iz Cambridge Audija poručuju da je ovo “jedini player koji će vam odsada trebati”

Zahvaljujući dvama HDMI priključcima, 751BD može isporučiti 3D video signale u više zaslona (kao što su, na primjer, 3D TV prijemnik i projektor) i oba su potpuno kompatibilna HDMI 1.4a standardu za 3D TV i Deep Color podršku. Primarni HDMI izlazni priključak sadrži i visokokvalitetni Marvel QDEO videoskaler sa sustavom za prilagodljivo smanjenje šuma pokretnih objekata što sliku čini bešumom, prirodnom, sasvim lišenom šuma i štetnih artefakata. Osim zapanjujuće reprodukcije blu-ray diskova, 751BD omogućava i nenadmašnu reprodukciju slike s klasičnih DVD-ova, koja također može biti podignuta na 1080p razlučivost.

Cambridge Audio Azur 751BD EISA nagrada
Cambridge Audio Azur 751BD
Cambridge Audio Azur 751BD iznutra
Cambridge Audio Azur 751BD
751BD podržava dekodiranje najnovijih formata zvukovnih zapisa kao što su Dolby TrueHD i DTS-HD Master Audio. Korisnik ima mogućnost izbore zapisa u ovim formatima uputiti kao “bitstream” putem HDMI sučelja u AV receiver da bi se tamo dekodirali. Iako je 751BD prije svega reproduktor pokretnih slika, glazbena reprodukcija nedvojbeno audiofilskih osobina je ono što 751BD player izdvaja od suparnika. Već same tehnička osobine, kao što su nazočnost pet Wolfson WM8740 24/192kHz digitalno-u-analogno pretvarača, Anagram Technologies Q5 192 kHz naduzorkovanje, izbor digitalnih filtara i minuciozna pozornost spram dizajniranja audiosklopova tjeraju vodu na usta, osiguravajući reprodukciju glazbene dinamike kakva se nalazi zapisana na najkvalitetnije snimljenim filmovima i filmskim glazbenim zapisima. 751BD će oduševiti svakog ljubitelja kvalitetno reproduciranog zvuka, između ostaloga i svojom podrškom reprodukciji visokorazlučivih audioformata, kao što su DVD-A i SACD, a naravno i zapisima pohranjenim na CD-ovima, dok “pure audio” mod omogućuje potpuno isključivanje kompletne (video) elektronike osim one namjenjene stereo reprodukciji što omogućuje performanse visokog audiofilskog nivoa. Kako bi demonstrirao iznimne sonične mogućnosti ovoga playera, Cambridge Audio je u suradnji sa izdavačkom kućom Claudio Records producirao fantastičan 192 kHz/24 bit DVD-A sampler disk koji se isporučuje sa uređajem.

Azur 751 BD se spaja na internet putem Wi-Fija (zahvaljujući “dongle”-u koji se isporučuje s njime) kao i Ethernetom. Na raspolaganju su i dva USB 2.0 sučelja, kao i eSATA ulaz. Dimenzije playera su 430 x 85 x 213 mm, masa 5 kg, a cijena kod domaćeg distributera AudioCinema Arta 8890 kuna. Unatoč ne maloj cijeni, po mnogima, riječ je o trenutno ponajboljem univerzalnom playeru na tržištu.

CAMBRIDGE AUDIO ČLANCI: