WILSON AUDIO

Wilson Audio je četvrt stoljeća u traganju za savršenstvom u prostorima audio carstva gdje ne postoje matrice ili orijentacijske reference, pa ni sudci. Naime, sudci svoje vrijednosne sustave stvaraju temeljem onoga što iz uradaka Wilson Audia čuju.

Malo je zvučničkih sustava u svijetu koji su jednako cijenjeni od glazbenika, snimatelja zvuka i ljubitelja glazbe. I ne samo cijenjeni, već čak smatrani i najboljima na svijetu.

Wilsonovi zvučnički sustavi poznati su po nenadmašnoj konstrukciji i izradi, te izvanrednom zvuku iznimne dinamike, preciznom ocrtavanju prostornih dimenzija zvuka i holografski detaljiziranoj prezentaciji glazbenog predloška. Sve to je tvrtki priskrbilo vodeće mjesto među proizvođačima zvučničkih sustava i donijelo joj niz nagrada za dizajn i zvukovne domete. Navedeno i ne treba čuditi budući se iza imena tvrtke nalazi čovjek bez kompromisa, Dave Wilson, kome je uzor bilo slušno-glazbeno iskustvo stečeno u Musikvereinu – najboljoj koncertnoj dvorani svijeta. Za onoga tko tako visoko cilja nije dovoljno biti menadžerski beskompromisan, inovativan i posvećen radu – potrebno je u svemu biti genijalan!

Wilson, kao i svi rijetki iz ove kategorije, spaja po značajkama drugima nespojivo a u prisutnoj ponudi postojeće. On će za stranice svojih zvučnih kutija koristiti patentirane kompozitne materijale iznimnih akustičkih svojstava, a za zvučnike će tražiti, prema vlastitim specifikacijama, izradu od francuskog Focala ili kod specijalista (ponajprije za bas jedinice) u Americi. Za kompletno ožičenje sustava poslužiti će vodiči tvrtke Transparent Cable budući se optimiziraju prema karakteristikama ulazno/izlaznih impedancija sklopovlja između kojih se spajaju.  Brojni su paradoksi koji prate unikatne. Navedimo još jedan u svezi s Wilson Audio ponudom: tamo gdje su drugi iscrpili ambicije u postignutoj kvaliteti i cjenovnom razredu, to je njihov entry level!

Bez obzira na zavidnu zastupljenost u studijima, Wilson Audievi zvučnički sustavi najčešći su u domovima ljubitelja zvuka iznimne kvalitete, ali kao lifetime odabir. Naime, tko jednom čuje realnost zvučne magije zvučničkih kutija Wilson Audia izlaže se viskom riziku doživotne ovisnosti!

WILSON AUDIO ČLANCI:

AUDIOCINEMA ART newsletter