TRIANGLE

Ponovo u Audiocinema-artu – Triangle zvučničke kutije i pribor!

Triangle – naša priča

Već 40 godina TRIANGLE je tehnološka istraživanja i inovacije učinio glavnim prioritetima, s ciljem pružanja ljubiteljima glazbe prirodni zvuk najviše kvalitete.

Posvećeni tim inženjera i tehničara, koji neprestano žele poboljšati i inovirati, dio su onoga što zvučnike TRIANGLE čine jedinstvenima. Svaka komponenta dizajnirana je, projektirana i razvijena u skladu s tehničkim inovacijama i rješenjima koja su ekskluzivna za TRIANGLE – made in France!

TRIANGLE kontinuirano ulaže uvođenje najnovijih tehnologija, povećanje znanja i stručnosti. Projektiranje, dizajniranje i provjera zvučničkih jedinica i kutija obavlja se uz pomoć Klippel računalnog sustava. Suvremeni alati za izradu prototipa, 3D pisači, najnoviji CAD softver, kao i MLSSA i CLIO mjerni sustavi omogućuju tvrtki da sva teorijska znanja provede u praksi.

POVIJESNA BAŠTINA

Od početka, TRIANGLE je uvijek boravio u Soissonsu (na pola puta između Pariza i Belgijske granice) radi razvoja i produkcije svojih zvučnika. Naša je zgrada posebno dizajnirana kako bi ispunila najviše standarde istraživanja i razvoja i proizvodnje.

Svjetska priznanja – više od 100 nagrada u 35 godina

Samo u Francuskoj, TRIANGLE je dobio 21 nagradu Diapasons d’Or za svoju bezkompromisnu kvalitetu reprodukcije zvuka koja utjelovljuje ljepotu i emociju glazbe.

Triangle legendarni modeli

Atipični, inovativni, avangardni – otkrijte najpoznatije modele koji su TRIANGLE učinili svjetski poznatim proizvođačem u području akustike i dizajna.

1180 – 1980.

Prvi model koji se pojavio na tržištu. Bio je vrlo uspješan u vrhunskim trgovinama HiFi uređaja, koji su cijenili njegovu originalnost i tehničke kvalitete. Tako je započela strast za TRIANGLE.

CX2 – 1981.

Prva TRIANGLE zvučnička kutija koja je imala visokotonac montiran izvan glavnog kućišta. Zapanjujući zvuk u skladu s pionirskim estetskim dizajnom.

ZENITH 1 – 1985.

Prvi zvučnik koji sadrži zvučničke jedinice dizajnirane i proizvedene u TRIANGLE-u. To je označilo prekretnicu za tvrtku koja je odlučila dalje razvijati svoje znanje.

ALTAÏR – 1990.

Vrhunski dizajn: TRIANGLE je prva marka koja je proizvela kutije za zvučnike sa zakrivljenim bočnim pločama.

ANTAL TZX – 1994.

Prva generacija sada već legendarnog ANTAL zvučnika. Ova elegantna zvučnička kutija otvorila je put za TRIANGLEov ulazak u high-end audio.

LYRR 222 – 2001.

Ovo je, među audiofilima široko priznati zvučnik. Ime LYRR postalo je legendarno i osvojilo je brojne nagrade.

MAGELLAN – 2007.

Ambiciozni program MAGELLAN predstavlja pet godina istraživanja i strastvenu nbezkompromisnu potragu za savršenstvom.

SIGNATURE – 2013.

S modelom SIGNATURE, TRIANGLE nastavlja potragu za luksuznim zvučničkim kutijama obrtničke kvalitete izrađenihu Francuskoj, kombinirajući najfiniju drvenu konstrukciju i TRIANGLE-ovu akustičku stručnost.

NAŠA FILOZOFIJA

Pravac u kojem se TRIANGLE kreće, akustički i kozmetički, rezultat je dugogodišnje povijesti tvrtke. Naša filozofija proizvoda izravno je naslijeđena od osnivača. 

FRANCUSKA VIZIJA ROMANTIZMA

Važnost emocija – u romantizmu je naglasak na osjećaju i osjetljivosti nasuprot razumu i racionalizmu. TRIANGLE zvučnici razvijani su za otkrivanje glazbe prema vlastitoj osjetljivosti.

RENAUD DE VERGNETTE

Član utemeljitelj hi-fi romantizma u Francuskoj

Naš osnivač, g. De Vergnette, bio je dizajner i ljubitelj glazbe. Te dvije strasti navele su ga da razvije vlastite zvučnike, u skladu s osobnim zvukom i dizajnerskom filozofijom.

Tako je stvorena osnova zvučnog TRIANGLE potpisa.

POTRAGA ZA ŽIVIM ZVUKOM

Priroda glazbe.

TRIANGLE-ova je želja da glazbu osjetite intenzivno kao da ste u središtu koncerta. To zahtijeva dinamičan i živi zvuk koji prenosi svu finoću i ljepotu bilo kojeg glazbenog sastava.

NAŠ ZVUČNI POTPIS

TRIANGLE zvuk može se opisati kao izuzetno dinamičan, uravnotežen i fokusiran na širinu pozornice gdje se glazba zaista događa. S TRIANGLE zvučnicima, ne slušate koncert, osjećate ga.

P

Dinamika

Naš visokotonac s rogom (horn-loaded tweeter) povećava opću učinkovitost zvučnika, stvarajući tako ogromnu energiju i životnost.

P

Lakoća

Za stvaranje sjajnog realizma u reprodukciji, kao i profinjenost i detalje svakog instrumenta, TRIANGLE koristi lagane i otporne materijale za održavanje maksimalne razine informacija čak i pri malim glasnoćama.

P

Brzina i preciznost

Niskotonske jedinice dizajnirane su da osiguraju brze i precizne pokrete membrane. Uz potpunu kontrolu nad basom, srednje frekvencije su slobodnije i prirodnije.

HORNLOADED VISOKOTONAC

Pravi TRIANGLE zaštitni znak tehnologije i performansi je visokotonac koji koristi kupolu od titana u kombinaciji sa kompresijskom komorom. Ova tehnologija omogućuje visoku učinkovitost s malim izobličenjima i izvrsnu usmjerenost.

SREDNJETONSKA JEDINICA

TRIANGLE favorizira membrane OD celulozne pulpe za srednjetonske jedinice, zbog male težine i velike krutosti. U kombinaciji s malim naboranim ovjesima, to osigurava nekolorirani zvuk, zadivljujuću točnost i kvalitetu glasova.

NISKOTONSKA JEDINICA

Bas jedinice imaju membranu od staklenih vlakana (fiber-glass) s inverznim poluokruglim ovjesom koji osigurava brzo i precizno zaustavljanje. Takva tehnologija sprječava pojavu neželjenih rezonanci i osigurava vrhunski zvuk.

PROIZVODNJA

Od samog početka, glavni prioriteti tvrtke TRIANGLE bila su  tehnološka istraživanja i inovacije s ciljem pružanja ljubiteljima glazbe prirodnog zvuka najviše kvalitete. 

PROIZVODNI PROGRAM:

Kolekcije zvučničkih kutija i modeli:

HiFi ZVUČNICI:
 • Magellan: Grand Concert, Concerto, Quatuor, Cello, Duetto, Voce
 • Signature: Alpha, Delta, Theta, Gamma
 • Esprit Ez: Australe, Antal, Gaïa, Cométe, Titus, Heyda, Voce
 • Borea: BR09, BR08, BR07, BR03, BR02, BRC1
 • Plaisir: Kari, Lymma, Alectis
 • Subwooferi: Thetis i Tales
BEŽIČNI ZVUČNICI:
 • AIO: AIO3, AIO3 Limited Edition, AIO C, AIO PRO A50
 • Active serija: LN05A, LN01A
 • Sensa: SN03A, SN01A
CUSTOM INSTALL:
 • Secret: ICT4, ICT5, ICT7, ICT7+, ICT8, IWT7, IWT8, EXT7
PRIBOR:
 • Kabeli: Symphonie, Opéra, BP400
 • Zvučnički stalci: S04, S02

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

AUDIOCINEMA ART newsletter


Pin It on Pinterest