Tangent

Tangent

Tangent je osebujni dio AV Industry Group, u kojoj su i NorStone, Lumene, Ateca, Elipson i Highland Audio.
Sjedište je u Danskoj (Tangent A/S, Birk Centerpark 40, 7400 Herning, Danmark), a proizvodi su podijeljeni u nekoliko kategorija: radio uređaji, Fjord (dizajner Jacob Jensen), bežični zvučnici, subwooferi, elektronika, Hi-Fi sustavi, lifestyle proizvodi i, naravno, pribor i rezervni dijelovi.

Priča o zvuku i dizajnu počinje prije više od 20 godina. Skladni dizajn udružen je sa širokom paletom popularnih i traženih audio uređaja. Kroz godine Tangent pokazuje da je moguće biti predvodnik u spoju tehnologije i dizajna, a ujedno bez kompromisa održavati kvalitetu i performanse. Ništa se ne prepušta slučaju, jer iskusni akustičari jamče da će svaki Tangent uređaj isporučiti čistu, prirodnu i autentičnu reprodukciju. Većina proizvoda ima ugrađeni DSP (Digital Sound Processor), kojim se može mijenjati način reprodukcije.

Proizvodi Tangent oduvijek su prepoznatljivi po estetskim dometima. Skandinavski minimalizam jednostavnih, ravnih linija djelo je dizajnera unutar tvrtke. Dizajn pojedinih kolekcija povjeri se i vanjskim suradnicima, a poseban odnos razvijen je s tvrtkom Jacob Jensen Design. Partnerstvo  je počelo 2010. godine pojavom Tangent Fjord bežičnog zvučnika jedinstvenog minimalističkog dizajna. Serija Fjord sa tri inačice bila je komercijalni uspjeh od početka, a od jeseni 2015. godine slijedio je Tangent Fjord Mini – opet s nepogrešivim potpisom Jacob Jensen Design.
Od samih početaka uporno se borimo za beskompromisnu kvalitetu. Iako je moguće proizvesti uređaje brzo i po niskoj cijeno (na uštrb kvalitete), Tangent nikad nije došao u iskušenje. Svaki proizvod mora proći strogu kontrolu naših posebno treniranih tehničara i akustičara. Naši profesionalci su ponosni na svoje znanje i osjećaj za dobar zvuk. Možda je to razlog što su naši proizvodi ocijenjeni superlativima u svim audio časopisima i web portalima. U tom kontekstu, autori recenzija često koriste riječi jedinstveni, savršeni uz ponovljene ocjene „najbolji na testu“.
Ako imate bilo kakve upite o Tangent proizvodima, molimo da nas bez ustezanja kontaktirate.

AUDIOCINEMA ART newsletter


Pin It on Pinterest