SALAMANDER DESIGNS

Ranih 1990-ih, Španjolac Salvatore Carraba, tražaći namještaj za smještaj svojih audio i video uređaja, shvatio je da tada na tržištu nije postojalo ništa što bi u cjelosti moglo udovoljiti njegovom željama i potrebama. I, kao što to često biva, odlučio je uzeti stvar u svoje ruke i sam izraditi ono što mu je trebalo.

A želio je kvalitetan namještaj koji je moguće oblikovati prema trenutnim potrebama, ali i da bude dovoljno fleksibilan da udovolji potrebama koje se mogu pojaviti u budućnosti, prilikom promjene jedne ili više komponenata u sustavu.

I tako je, prije više od 20 godina, nastala tvrtka Salamander, specijalizirana za proizvodnju inivativnog namještaja koji će moći udovoljiti potrebama velikog broja korisnika audio i videouređaja. Kako kaže osnivač tvrtke, umjesto da jedna mjera odgovara svima, svi će dobiti ono što im najbolje odgovara.

Sal Carraba nije imao problema s dizajnom namještaja. Prije toga bavio se kiparstvom i dizajnom pa mu nije bilo teško osmisliti ideju koju je želio realizirati. Prvi proizvod nove tvrtke Salamander bio je Archetype System. Pohvala prijatelja i obitelji osmjelile su ga da krene u biznis. Otada Salamander Designs, Ltd. predstavlja znajačno ime na tržištu namještaja za pohranu i korištenje audio i videouređaja.

Danas je tvrtka Salamander smještena u Bloomfieldu, Connecticut, na dva sata vožnje od Bostona, odnosno New Yorka.

Salamander proizvodi namještaj isključivo po narudžbi i želji kupaca. To znači da praktički nemaju robe za skladištenje. Njihovi zaposlenici moraju biti sjajno obučeni i vješti kako bi mogli udovoljiti vrlo raznolikim zahtjevimam kupaca.

Za one kupce “koji ne znaju što žele” ipak ima i gotovih proizvoda među kojima se može naći ponešto za svakoga.

U programu tvrtke su “AV Furniture” u kojoj se u tri skupine, Modular Systems, Chameleon Collection i AV Basics i u kojima se može naći široka palete raznovrsnog namještaja za spremanjie AV uređaja, pribora i softwarea koja uistinu može udovoljiti širokoj paleti ukusa i prohtjeva.

Da bi se maksimalno uživalo u slušanju i gledanju omiljene glazbe odnosno filmova, nužno je i udobno se smjestiti. Zato Salamander ima u programu “Emtertaining Seating”, široku ponudu fotelja, naslonjača, trosjeda i dvosjeda te stolića.

U seriji “Pro Audio Solutions” zainteresirani će moći naći ormariće i police kao i vrlo različiti i koristan pribor poput onoga za vezivanje i pričvršćivanje kabela ili nožica za podlaganje pod zvučničke kutije. Program “TV Mounts” čini  iznimno široka gama nosača i stalaka za TV prijemnike i projektore, od onih najjednostavnijih do vrlo sofisticiranih na motorni pogon.

Kvaliteta izrade, dizajn i prihvatljiva cijena Salamanderovih proizvoda priskrbili su im brojne nagrade i priznanje diljem svijeta.

SALAMANDER DESING ČLANCI:

AUDIOCINEMA ART newsletter