Ruark Audio
Ruark Audio

RUARK AUDIO

Strast za zvukom – Priča o Ruarku

Smješteni na jugoistočnoj obali Engleske, mi smo tvrtka u obiteljskom vlasništvu s nevjerojatnim, strastvenim timom. Naša je inspiracija raznolika i dolazi iz naših iskustava, stvari kojima se divimo, naše ljubavi prema glazbi i šetnji plažom u Southendu. Ovo je priča o Ruarku.

Strast za zvukom – Priča o Ruarku

Alan RuarkSmješteni na jugoistočnoj obali Engleske, mi smo tvrtka u obiteljskom vlasništvu s nevjerojatnim, strastvenim timom. Naša je inspiracija raznolika i dolazi iz naših iskustava, stvari kojima se divimo, naše ljubavi prema glazbi i šetnji plažom u Southendu. Ovo je priča o Ruarku.

Naše podrijetlo seže u rane dane hi-fi-ja. Od tada se puno toga promijenilo, ali principi onoga što čini izvrstan glazbeni sustav isti su kao i uvijek, zbog čega ih se držimo.

Naš osnivač, Alan O’Rourke, odrastao je svirajući gitaru i okružen hi-fi opremom kroz očev rad u industriji. Stoga nije posve iznenađujuće što je osnovao vlastitu audio tvrtku.

Naš prvi proizvod, ranih 1980-ih bio je Sabre – ljupki mali dvosmjerni zvučnik u obliku police za knjige koji je osvojio nagrade i stavio nas na kartu.

U to su vrijeme svezvučničke kutije  bile izrađene od drva, a mnoge su još uvijek. Alanov otac, Brian, bio je školovani stolar i radio je s nekim od pionira velikana britanskog hi-fija. Shvatio je koliko su materijali i konstrukcija važni za zvuk glazbenog sustava. Kakav otac takav sin. I to su principi koje i danas primjenjujemo kada ažuriramo ili dizajniramo svoje proizvode.

“Cijeli život volim glazbu, odrastao sam okružen njome i oduvijek mi je bila strast. Tata me naučio svirati gitaru kad sam bio klinac, jer je radio za tvrtku koja ih je uvozila. Dakle, odrastajući, bio sam okružen mnoštvom prekrasne opreme.

Glazba je oduvijek bila u srcu Ruarka i trudimo se da naše omiljene pjesme i albumi zvuče najbolje što mogu. Nadamo se da ćete od naših proizvoda i glazbe dobiti onoliko koliko i mi.

                        Alan O’Rourke, osnivač

Oduvijek smo voljeli dizajn. Naša krajnja misija je napraviti prekrasne proizvode koji se stapaju s vašim okolišem, s kojima je lako živjeti i koje je ugodno slušati.

Velik dio naše inspiracije dolazi iz naše okoline i stvari koje najviše volimo. Obline našeg omiljenog automobila, funkcionalnost komada klasičnog namještaja, tekstura pletenog džempera ili tehnologija najnovijeg gadgeta u našem uredu. Stalno smo inspirirani i tražimo nove načine oblikovanja i razvoja naših proizvoda. Nikad ne stajemo.

Shvaćamo da mnogim našim klijentima izvrstan zvuk nije uvijek najveći prioritet. U eri u kojoj želimo da naši domovi budu moderni, svaki predmet mora zaslužiti svoje mjesto i izgledati lijepo na svom mjestu.

Stoga dizajniramo proizvode koji su podjednako ugodni oku kao i uhu. Zapravo, ljudi nam govore da uključuju naše glazbene sustave u cjelokupni dizajn interijera.

Naš je cilj oduvijek bio stvoriti proizvode s bezvremenskim stilom dizajna. Estetika koja dobro izgleda u suvremenim domovima, ali također iu klasičnijem dekoru.

Dobra je ravnoteža da to postignemo, a mi ne žurimo; razvoj nekih naših proizvoda može trajati i do dvije godine, od koncepta do lansiranja. I neprestano nastojimo poboljšati postojeće proizvode, pa iako se dizajn možda neće puno promijeniti, način na koji funkcionira postupno će se razvijati i ažurirati. Nikada ne stojimo na mjestu.

Ruark – proizvodi koji se stapaju sa Vašim prostorom
R1 Bluetooth Radio
R3S Compact Music System

Od naših najranijih dana, razumjeli smo i definirali kako materijali utječu na zvuk sustava, tako da odabiremo svaki od njih zbog njegovih jedinstvenih svojstava. Kada se kombiniraju, stvaraju naš jedinstveni zvuk.

Mnogo prije nego što je proizvodnja audio proizvoda postala naš posao, to je bio zajednički hobi našeg osnivača Alana i njegovog oca. Zajedno su eksperimentirali s komponentama i kućištima kako bi stvorili vlastite prototipove sustava. Brzo su otkrili da promjena materijala i metoda konstrukcije koje su koristili u kabinetima može napraviti suptilne ili značajne razlike u zvuku.

Danas ćete i dalje pronaći isto znanje i entuzijazam u tvrtki koju su osnovali. Odabiremo naše prave drvene obloge, polimere, visokokvalitetne legure i prekrasne tkanine zbog njihovih specifičnih akustičnih i estetskih svojstava. Primijetit ćete detalje i čuti razliku.

Viablue

Kako se tehnologija razvija, tako se razvijaju i naši proizvodi. Možete uživati ​​u prednostima najnovijih dostignuća, uz sigurnost da će vaš glazbeni sustav izdržati test vremena.

Kao entuzijasti, a ne samo proizvođači, mi smo na vrhu razvoja svih novih audio tehnologija. Ali ne pokreće nas samo to. Za dizajn i proizvodnju novog glazbenog sustava potrebno je vrijeme, stoga moramo biti sigurni da je inovacija prava za nas i, što je najvažnije, uvijek se pitamo hoće li izmjene biti relevantne i korisne našim kupcima.

U cijelom asortimanu koristimo najbolje komponente i tehnologije koje će vam godinama koje dolaze pružati prekrasan zvuk bez problema. A kao odgovorna tvrtka, ozbiljno shvaćamo ekološke probleme, tako da su naši sirovine etičkog porijekla i izbjegavamo opasne materijale.

Klasičan izgled naših glazbenih sustava prikriva njihove najnovije mogućnosti. Digitalni, optički i analogni ulazi olakšavaju priključivanje pomoćnih uređaja i stvaraju fantastičan zvuk u cijelom domu. Također vam omogućuje nadogradnju ili dodavanje elementa vašem sustavu bez potrebe da mijenjate sve ostalo. Jednostavan, elegantan način da vi i vaša glazba budete potpuno povezani.

Kada kažemo da smo obiteljska tvrtka, to zaista i mislimo.

Ne samo zato što su neki od nas međusobno povezani. Kad smo zajedno, nema hijerarhije. Slušamo što svi imaju za reći – nije baš kao da idemo na posao. Ono što je najvažnije, svi mi strastveno brinemo o Ruarku, uređajima koje proizvodimo i našim kupcima. Uvijek gledamo što možemo učiniti i kamo dalje – zajedno.

Ruark Audio
R810 High Fidelity Radiogram
R2 Smart Music System

Nagrade u industriji su sjajne i ponosni smo na njih, ali naši najbolji kritičari su, i uvijek će biti, naši kupci.

Kad je Daily Telegraph nazvao jedan od naših proizvoda “Aston Martin među DAB radijima”, to je bilo savršeno. To je stvarno pogodilo ono što smo pokušavali postići s našim proizvodima.

Uvijek smo stvarali najbolje proizvode koje smo mogli. Nikada ne bismo pristali na kompromis kako bismo postigli određenu cijenu i definitivno nas ne vode investitori. Bilo da gledate jedan od naših manjih proizvoda kao što je R1 ili naš vodeći R7, možete biti sigurni da je ista ljubav i predanost uložena u njegovo stvaranje.

A priznanje koje najviše cijenimo je korisnik koji nam kaže koliko uživa u slušanju glazbe zahvaljujući njihovom Ruark sustavu. Jer na kraju, vaš užitak slušanja je ono što je doista važno.

Ruark Audio R3

Povijest Ruark Audio tvrtke

razgovor s Alanom O’Rourkom

R410 Integrated Music System
RS1 Subwoofer
Ruark Audio

Kolekcije proizvoda:

Serija 100

Dizajniran da se vidi, projektiran da se čuje

  • R410 Integrated Music System
  • NOVO!: R810 High Fidelity Radiogram

Svakim novim proizvodom težimo poboljšanju. Vjerujemo u evolucijski dizajn, ali također razumijemo da je za “cvjetanje” i održavanje stvari svježima ponekad potreban iskorak, a to je upravo ono što smo namjeravali postići s našom potpuno novom serijom Ruark 100. Obuhvaćajući godine audio iskustva sa zadivljujućim suvremenim izgledom inspiriranim 70-ima, serija 100 je i dalje izrazito Ruarkov proizvod, ali sve je pregledano, savršenih detalja i poboljšano, čineći seriju 100 našim najnaprednijim i najpoželjnijim proizvodima do danas.

Ruark Audio R410 integrated music system

Ruark Audio R410 integrated music system

Ruark Audio R810 High Fidelity Radiogram

Ruark Audio R810 High Fidelity Radiogram

Serija R

Kultni mali audio

  • R1 Bluetooth Radio
  • R1S Smart Radio
  • R2 Smart Music System
  • R3S Compact Music System
  • MR1 Bluetooth Speaker System
  • RS1 Subwoofer

U Ruarku kombiniramo zvuk i dizajn za stvaranje nagrađivanih audio sustava. Naše putovanje započelo je 1980-ih, kada smo proizvodili zvučnike za Hi-Fi entuzijaste, ali 2004. odlučili smo prihvatiti novi izazov: razviti radio s kvalitetnim zvukom kao prioritetom. Rezultat je bio naš originalni R1, koji je objavljen u studenom 2006. i kojeg je Sunday Telegraph nazvao “Aston Martinom među DAB radijima”. Od tada su naši modeli serije R evoluirali dalje od samo radija, ali su svi zadržali isti etos: pružiti najfiniji mogući zvuk i dizajn.

R1 Bluetooth Radio

Ruark Audio R1 Bluetooth radio

R1S Smart Radio

Ruark Audio R1S smart radio

R2 Smart Music System

Ruark Audio R2 smart music system

R3S Compact Music System

Ruark Audio R3S Compact Music System

Ruark Audio MR1 Bluetooth Speaker System

Ruark Audio MR1 Bluetooth Speaker System

Ruark Audio RS1 Subwoofer

Ruark Audio RS1 Subwoofer

Ako vas zanimaju proizvodi tvtke Ruark Audio, možete ih naći na našem webshopu audio video opreme, kao i u našoj trgovini, gdje ih možete vidjeti izložene.

Navratite u Mesničku, stojimo vam na raspolaganju.

Audiocinema Art, Mesnička ul. 9, 10000, Zagreb

NOVI ČLANCI: