Opera Loudspeakers

Talijanska tvrtka Opera Loudspeaker iz Pordenonea, osnovana je 1989. godine kao rezultat plodonosnog druženja jednog Talijana (Giovanni Nasta, nekadašnji distributer tvrtke Wharfedale za Italiju, a danas vlasnik tvrtki Opera Loudspeakers i Unison Research) i jednog Engleza (Nick Green, nekadašnji export manager tvrtke Wharfedale za Italiju, a danas vlasnik tvrtke UKD u čijoj se distribuciji za UK tržište nalaze najbolji talijanski brandovi), započetog deset godina prije utemeljenja tvrtke.

Sam naziv tvrtke neraskidivo je vezan s talijanskom kulturnom tradicijom u kojoj opera ima visoko i nezaobilazno mjesto. Zato je i logično da u počast tome, Opera zvučnici nose imena koja u opernom svijetu predstavljaju nešto posebno.

Prve su se zvale Caruso, a potom Callas, pa Operetta, Divina, Tebaldi i sl. Baš kao što je opera jedan od najrafiniranijih i za reprodukciju najsloženijih glazbenih rodova, zvučnički sustavi za njezinu reprodukciju moraju biti iznimno kvalitetno i pedantno konstruirani i izrađeni da bi to raskošno djelo mogli dostojno reproducirati.

Jedan od načina Opere u približavanju tom cilju je spajanje staroga i novoga – tradicionalne i čuvene talijanske obrade drveta i napredne akustičke tehnologije. Svaki model Opera zvučnika, od najjeftinijeg do najskupljeg, nosi pečat talijanske kulture koja se ogleda u komparativno teško usporedivoj težnji k ljepoti zvuka i samih Opera zvučnika.

K tome, ponovno sukladno talijanskom nasljeđu, majstorski su izrade od najboljih dostupnih materijala koji se brižno biraju tako da imaju vrhunske karakteristike i da to što manje utječe na njihovu konačnu cijenu. Kvaliteta, ali i iznimna ljepota, Opera zvučnika prepoznata je diljem Europe i posebno na Dalekom istoku, kamo se izvozi najveći dio proizvoda. Da bi svojim zvučnicima omogućila najbolje moguće radne uvjete, tvrtka je, uz utemeljenje sestrinske tvrtke Unison Research, počela proizvoditi i kvalitetna pojačala i audio-pribor, pristupajući tomu jednako ozbiljno i posvećeno kao  i proizvodnji svojih, izgledom i zvukom jedinstvenih, zvučnička.

AUDIOCINEMA ART newsletter