KLH

KLH

KHL – mi volimo vašu glazbu, posebno rock&roll

KLH su, kao audio kompaniju za razvoj i istraživanje osnovali  Henry Kloss, Malcolm S. Low, i Josef Anton Hofmann 1957. godine u gradu Cambridge, država Massachusetts, SAD. Bili su najveći proizvođači zvučničkih kutija, zapošljavali 500 ljudi i isporučivali više od 30000 zvučnika godišnje distributerima i trgovcima na svih 6 kontinenata.

Ujedno, to je i kompanija koja je svojim revolucionarnim idejama i inovacijama postavljala nove standarde u audio industriji. Prvi su proizveli stolni FM radio (Model Eight), prve elektrostatske zvučnike punog opsega (još uvijek nedostižni Model Nine), prvi prenosivi poluvodički gramofon Model Eleven i ne manje važno, u suradnji s Ray Dolbyjem (Dolby Laboratories), prvi put ponudili tržištu magnetofon s Dolby redukcijom šuma (Model Forty).

KLH je kroz godine nudio neke od najprodavanijih zvučničke kutije svih vremena s inovativnim dizajnom akustički ovješenih zvučnika koji su razvini Henry Kloss i Edgar Villchur. Najznačajniji su bili Model Five, Model Six i Model Seven.

Arthur Janszen je unutar etikete KLH razvio Model Nine, elektrostatske zvučnike punoga frekventnog opsega. Prodani su u tisućama primjeraka i audiofili ih smatraju jednima od najboljih zvučnika 20. stoljeća.

Godine 2017. KLH je promijenio vlasnika i sada je to Kelley Global Brands s vlasnikom Davidom Kelleyem na novoj lokaciji – Noblesville, Indiana.

KLH donosi novu liniju zvučničkih kutija s izvrsnim odnosom cijena/kvaliteta a najavljeni su i poboljšani elektrostatici Model Nine. Zvučnici su srednje do visoke osjetljivosti pa ih mogu pogoniti pojačala manje snage.

Osim (očekivanih) elektrostatskih i klasičnih zvučničkih kutija, u programu su zvučnici za ugradnju, otvorene prostore kao i vrhunske slušalice prihvatljive cijene.

Kako bismo naglasili o kakvoj tradiciji i iskustvu je riječ, donosimo neke od zaključaka davnih recenzija:

Recenzije KLH zvučnika

“Ovo je zvučnik najbliži savršenstvu koji smo ikad čuli.”

Stereophile Magazine

“Jedan od 12 najznačajnijih zvučnika svih vremena.”

The Absolute Sound

“… najboji zvučnik bez obzira na cijenu”

J. Gordon Holt, 1968.

“Vrlo mali broj zvučnika mogu se mjeriti s prirodnom kombinacijom protočnosti, brzine i snage, a sposobni su reproducirati simfonijske glasnoće. Model Nine je inspiracija za vjerojatno sve planarne zvučnike od njihove pojave.”

Neil Gader

“Oh KLH Devet, za razliku od bilo kojeg od vaše vrste, urezanih duboko u moj um, trajno sjećanje na vrijeme, kada više nisam bio svoj. Zahvaljujem.”

Audioreview.com

 

KLH uređaji:

 • Samostojeće zvučničke kutije: Kendall, Quincy, Cambridge
 • Zvučničke kutije za policu/stalak: Albany, Ames
 • Centralni zvučnik Story
 • Surround zvučnik Beacon
 • Dolby Atmos® zvučnik Broadway
 • Aktivni subwooferi: Windsor 10, Windsor 12 i Stratton 12
 • Digitalni radio prijamnik Model Eight
 • Zvučnički sustavi za kućno kino: Kendall 7.1/5.1, Quincy 7.1/5.1, Cambridge 7.1/5.1, Albany 7.1/5.1
 • Maxwell serija za ugradnju: ugradnja u zid: M-8600-W, M-8650-W; ugradnja u strop: M-8502-C, M-8602-C, M-8652-C
 • Faraday serija za ugradnju: u strop: F-6600-C, F-6800-C, F-6600-DVC; u zid: F-6600-CW
 • Faraday serija za vanjsku uporabu otporni na atmosferilije: F-6600-AW
 • Ultimate One slušalice

Osim poboljšanog elektrostatskog Model Nine kojeg uskoro očekujemo na tržištu, u ponudi tvrtke nalaze se samostojeće zvučničke kutije, kompleti za kućno kino, zvučnici za stalke, zvučnici za ugradnju u zidove i strop, za korištenje na otvorenom, slušalice i pribor…

Za sve ostale obavijesti molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

AUDIOCINEMA ART newsletter


Pin It on Pinterest