Kimber Kable
Kimber Kable

Kimber Kable

Otkako se 1979. godine, u vrijeme rađanja kabelske industrije i high-end ere, pojavio prvi kabel kojeg je proizveo Ray Kimber, ime Kimber Kable ne silazi s liste proizvođača najtraženijih i najkvalitetnijih kabela za međusobno povezivanje audio i video komponenata na tržištu.

Svi Kimber Kableovi kabeli plod su primjene njihove vlastite OSCaR (Objective Subjective Correletion and Precess) proizvodne tehnologije. Njome se uspješno povezuju rezultati znanstvenih mjerenja i onih dobivenih neposrednim slušanjem. Njezina je primjena moguća zahvaljujući opremljenosti tvornice koja se drži jednom od najboljih u audio industriji.

Zaštitni znak Kimber Kableovih kabela je VariStrand tehnologija koja se primjenjuje prilikom upredanja, bakrenih ili srebrnih vodiča hiper visoke čistoće, u prepoznatljivu Kimber pletenicu koja je u funkciji sprječavanja utjecaja vanjskih radio-frekvencijskih i elektro-magnetskih polja na signal koji se prenosi. Spomenuta tehnologija podrazumijeva veći broj licni različitog promjera u međusobnom električnom kontaktu koje čine jedan vodič. Broj takvih vodiča po jednom polu (+,-) gotovog kabela ovisi o njegovoj geometriji i krajnjoj namjeni. Na taj se način reducira skin-efekt i rezonancije između vodiča. Kao izolator koristi se teflon jer ima najbolja dielektrična svojstva, osim jeftinijih modela gdje se upotrebljava polietilen, dok se za terminaciju koriste vlastite banane i vilice na bazi rodijuma ili kod skupljih modela vrhunski WBT terminali.

Jedan od najsloženijih zahtijeva kojeg nastoje ispuniti Kimber Kableovi inženjeri je proizvesti kabele čija cijena maksimalno korelira s njihovom kvalitetom. Da bi u tomu uspjeli, tvrtka neprestano ulaže u istraživanja i unaprjeđenja. A da stvarno i jesu uspjeli, dokazuje podatak jedinstven u audio industriji: sve kabele koje su ikada počeli proizvoditi, proizvode i danas! Niti jedan nije izbačen iz proizvodnje! Što znači da se neki kabeli, poput njihovih zasigurno najpoznatijih modela, kao što su zvučnički 4PR ili 8TC, odnosno interkonekcijski PBJ, proizvode u ne promijenjenom izgledu i ustroju već četvrt stoljeća. A to potvrđuje da su izdržali najstroži sud od svih – sud vremena.

KIMBER KABEL ČLANCI: