Bežični multiroom audio: do 30 prostorija

22. svibnja 2020. | Eissound, Multiroom/Home Theatre/Custom Instalation, Press, Recenzije

“Bežični multiroom audio: do 30 prostorija”

tekst  prenešen u cijelosti sa BRAVACASA | Lipanj/Srpanj 2020.

“Bežični multiroom audio: do 30 prostorija”

tekst  prenešen u cijelosti sa BRAVACASA | Lipanj/Srpanj 2020.

Moderno uređenje doma više ne uzima u obzir klasične sustave za reprodukciju slike i zvuka (izvor, pojačalo/prijemnik, zvučnici), već je težište na višesobnim (multiroom, višezonskim)  sustavima s ugradbenim zvučnicima.

Nove generacije su bežično povezive (Bluetooth ili Wi-Fi),   uključuju i zvučnike za otvorene i/ili vlažne prostore (terase, balkoni, lođe, kupaonice, bazeni, saune), ali i dvorišta, vrtove i parkove.

Izvedba takvih instalacija zahtijevala je opsežnije  rađevinske radove – izradu utora u zidu, provlačenje kabela i popravak žbuke ili  zamjenu podnih rubnih letvica u koje su skrivane žice, osiguravanje dodatnog prostora za  uređaje koji bi opsluživali takve komplicirane sustave – prljave i neuredne radove koje nitko ne voli.

Zahvaljujući bežično povezivim aktivnim zvučnicima, razvlačenje dugih kabela više nije  potrebno, a kontrola kompletnog sustava obavlja se pametnim telefonima, računalom,  tabletom ili, u zadnje vrijeme, glasom. Danas, uz pomno planiranje, pomoć ovlaštenih  stručnjaka i malo strpljenja, moguće je početi i završiti projekt opremanja cijelog doma i  okućnice višezonskim audio sustavom u kratko vrijeme. Za raspodjelu glazbe unutar sustava postoji nekoliko metoda i tehnologija koje nude pojedini protokoli, svaki sa svojim prednostima i manama.

Proizvodi koji su danas na tržištu omogućuju neprimjetnu ugradnju zvučnika koji se preko  Bluetooth protokola bežično povezuju sa svim kompatibilnim uređajima, ili drugu grupu koja se bežično povezuje unutar kućne Wi-Fi mreže.

Uz aktivne zvučnike mogu se ugraditi pasivni koji, povezani s aktivnima, čine stereo par – i tako do 30 zona (30 aktivnih i 30 pasivnih zvučnika), od kojih svaki par može reproducirati istu  li različitu glazbu. I ne samo to, dio istog višezonskog sustava mogu biti i vanjski zvučnici.  Španjolska tvrtka EIS sound nudi jednostavna bežična rješenja za ugradnju, a nova zvijezda na bežičnom nebu je Britanski Lithe Audio.

Tvrtka proizvodi vrlo sofisticirana rješenja za ugradbene aktivne višesobne/vanjske (multiroom/outdoor) bežične sustave. Ponuda je idealna za potrošače/samograditelje, arhitekte, graditelje stambenih naselja, dizajnere interijera, graditelje komercijalnih nekretnina i hotele.

Lithe Audio proizvodi koriste se u komercijalnim ili rezidencijalnim aplikacijama, tako da ih to čini, bez obzira na to jeste li vlasnik tvrtke ili želite opremiti svoj dom, prvim izborom za kompleksnija AV rješenja. Ugrađeni diskretno u vaš strop s 3 mm debelom magnetskom  mrežicom, sveujednom bežični stropni zvučnici obećavaju savršeno trodimenzionalnu audio projekciju, pružajući potpunu zvučnu pokrivenost prostora. Bežični streaming u više prostorija odjednom moguć je korištenjem servisa Spotify, Tidal, Deezer, TuneIna ili vTunera izravno iz aplikacije Lithe Audio.

Ako radije koristite Apple Music, također neće biti problema.

Posebna kategorija su zvučnici otporni na sve vremenske uvjete, a koriste se za uživanje u glazbi na otvorenim prostorima.

Cijene kreću već od 850 kn za EISsound KBSound Basic ugradbeni sustav, a za ostale cijene najbolje je posjetiti www.audiocinema-art.hr

tekst  prenešen u cijelosti sa BRAVACASA | Lipanj/Srpanj 2020.

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

MULTIROOM / HOME THEATRE / CUSTOM INSTALATION ČLANCI:

AUDIOCINEMA ART newsletter

AUDIOCINEMA ART newsletter

Budi Up – To –Date sa najboljim zvukom uz AUDIOCINEMA ART

Prijavi se na naš newsletter i prvi saznaj novosti iz hi-fi svijeta!

Uspješno ste se prijavili na našu newsletter listu! Hvala!

Pin It on Pinterest