AURALiC – Zvuk inovacije

17. prosinca 2021. | AURALiC, High-end audio

AURALiC su 2008. suosnivali predsjednik i izvršni direktor Xuanqian Wang i njegov poslovni partner Yuan Wang. Pozadina Xuanqiana Wanga uključuje formalnu obuku za inženjera elektrotehnike i audio snimanja, uz godinama razvijano umijeće sviranja glasovira. Yuan Wang, pak, ima iskustvo u sociologiji i znanosti o upravljanju. Zajednički nazivnik je da oba osnivača dijele duboku trajnu ljubav prema glazbi i strast za vrhunskom kvalitetom zvuka

AURALiC su 2008. suosnivali predsjednik i izvršni direktor Xuanqian Wang i njegov poslovni partner Yuan Wang. Pozadina Xuanqiana Wanga uključuje formalnu obuku za inženjera elektrotehnike i audio snimanja, uz godinama razvijano umijeće sviranja glasovira. Yuan Wang, pak, ima iskustvo u sociologiji i znanosti o upravljanju. Zajednički nazivnik je da oba osnivača dijele duboku trajnu ljubav prema glazbi i strast za vrhunskom kvalitetom zvuka

AURALiC

AURALiC su 2008. suosnivali predsjednik i izvršni direktor Xuanqian Wang i njegov poslovni partner Yuan Wang. Pozadina Xuanqiana Wanga uključuje formalnu obuku za inženjera elektrotehnike i audio snimanja, uz godinama razvijano umijeće sviranja glasovira. Yuan Wang, pak, ima iskustvo u sociologiji i znanosti o upravljanju. Zajednički nazivnik je da oba osnivača dijele duboku trajnu ljubav prema glazbi i strast za vrhunskom kvalitetom zvuka

Zbog ideje da pravi hi-fi treba biti dostupan svima, AURALiC danas uživa svjetsku reputaciju za inovativne digitalne i analogne komponente koje zvuče jednako sjajno kao što izgledaju. Gradimo uređaje koji pomažu istražiti digitalni streaming, otkriti novu glazbu i podijeliti iskustva s prijateljima. Oni povezuju i oplemenjuju vaš dom isporukom glazbe visoke razlučivosti u svaku prostoriju, a za kontrolu kompletnog sustava na inovativan način koriste vaše mobilne uređaje.

Kombinacija progresivne tehnologije koje isporučuju najnovije digitalne formate s obnovljanim analognim sklopovima i hardverom koji je baziran na klasičnom dizajnu, AURALiC vas više nego ikad približava glazbi na svoj osebujan, nov način.

 

Neke zaštićene tehnologije

Auralic ima nekoliko inovativnih, zaštićenih tehnologija koje su obavezna sastavnica njihovih uređaja. Tehnologija koja pruža stvarne zvučne prednosti, a ne samo nove audiofilske fraze:

  • Orfeo Class-A ulazni moduli – Vrlo zanimljivo pojačalo ulaznog napona za koje se kaže da zvučni karakter ima podrijetlo iz legendarne Neve 8078 analogne miks konzole.
  • Purer Power Rješenje – Cilj Purer-Power tehnologije je osigurati čistu i stabilnu opskrbu strujom audio sklopova. U suštini, to je klima-uređaj ugrađen u svaku komponentu.
  • AFN402 – AURALiC je istraživao i razvio leguru željeza s određenim udjelom nikla, silicija i drugih rijetkih metala za izradu kućišta. AFN402 ne samo da učinkovito izolira od vanjskih elektromagnetskih smetnji, već i prigušuje rezonanciju kućišta. Sposobnost AFN402 da priguši vibracije na i iznad audio frekvencija veća je 3 do 10 puta od one u tradicionalnom kućištu.
  • Alire rezonantno prigušivanje – Alire rezonancijski prigušivač izrađen je slaganjem i prešanjem više slojeva materijala s različitim rezonantnim frekvencijama. Alire je pričvršćen na unutarnju stranu šasije, a rezonancija je učinkovito prigušena. Naravno, svi proizvodi opremljeni su Alire sustavom prigušivanja rezonancija.
G serija apsorpcijske nogice

G serija apsorpcijske nogice

G2.1 apsorpcijske nogice

G2.1 apsorpcijske nogice

AFN402 - AURALiC legura željeza

AFN402 – AURALiC legura željeza

Vizija

AURALiC, zahvaljujući inovacijama visokih dosega, dovodi sve vaše glazbene zapise bliže životu.

Misija

Dizajniramo i izrađujemo proizvode koji cijelom svijetu poboljšavaju iskustvo slušanja snimljene glazbe. Digitalni izvori koji kombiniraju vrhunske karakteristike i tehnologiju pružaju našim klijentima cijenom pristupačne a kvalitetom vrhunske dosege zvučnih performansi. Nagrađivani proizvodi obogaćeni su značajkama koji bi trebali biti kamen temeljac svakog vrhunskog audio sustava.

Zvučna izvedba

Svi su naši proizvodi dizajnirani i razvijeni s neumoljivom koncentracijom na detalje, preciznim tolerancijama i iznimnom preciznošću. Neovisno o tome gdje je proizvod napravljen, naša strast prema glazbi, besprijekorna stručnost u dizajnu elektronike i potpuno razumijevanje elektrotehnike upravljaju našim procesom izrade što nam omogućuje izradu i dizajn proizvoda svjetske klase u Kini. Jako se brinemo o kvaliteti zvučne izvedbe, i tako osiguravamo da ćete i vi, ma kako bili zahtjevni, uživati u istinski ispunjavajućem glazbenom iskustvu.

Funkcionalnost

Jedan od naših primarnih ciljeva je pružanje funkcionalnosti audio zapisima visokih performansi kakve nema nigdje drugdje u svijetu. Jednostavno, želimo vam pružiti svijet neusporedivih izbora kada razmišljate o pristupu glazbi i uživanju u njoj.

Kompletan Ekosustav

Razvili smo vlastitu integriranu platformu u obliku Lightning OS-a, a tijekom godina nastavili smo dodavati ekskluzivne elemente koji će još bolje integrirati vaše iskustvo slušanja glazbe. Naš vrhunski dizajn hardvera, kontrola temeljena na aplikacijama, neprekidna ažuriranja, višestrana podrška i naš sveobuhvatan pristup omogućit će vam da sva vaša glazba postane i ostane živa.

Proizvodnji program

U proizvodnom programu tvrtke mogu se naći uređaji jedinstvenih karakteristika, glazbenih dosega i topologija, a svi će redom pružiti poseban doživljaj reprodukcije digitalnih zapisa i mrežne reprodukcije koji je na sasvim novoj, za mnoge nedostižnoj razini.

U ponudi su: 

  • ALTAIR G1 i ALTAIR G2.1 – digitalni audio streameri,
  • ARIES G1 i ARIES G2.1 – bežični streaming transporti,
  • LEO GX.1 – referentni Master Clock,
  • SIRIUS G2.1 – Upsampling Processor i
  • VEGA G2.1 – streaming DAC

ALTAIR G1 – digitalni audio streameri

AURALiC ALTAIR G1 - digitalni audio streamer (AURALiC) MPC: 21990.00 kn (2918.57 €)
AKCIJA: 17900.00 kn (2334.86 €) Kupi

ALTAIR G2.1 – digitalni audio streameri

AURALiC ALTAIR G2.1 - digitalni audio streameri (AURALiC) MPC: 45990.00 kn (6103.92 €)

ARIES G1 – bežićni streaming transporti

AURALiC ARIES G1 - digitalni audio streamer i DAC (AURALiC) MPC: 21990.00 kn (2918.57 €)
AKCIJA: 17400.00 kn (2334.86 €) Kupi

ARIES G2.1 – bežićni streaming transporti

LEO GX.1 – referentni Master Clock

SIRIUS G2.1 – Upsampling Processor

VEGA G2.1  – streaming DAC

Kako odabrati?

Prije kupnje AURALiC uređaja morate biti svjesni tri osnovna čimbenika. Prvo, treba osigurati da je vaša mreža ispravno konfigurirana i pouzdana. Zatim za vaš audio sustav treba odabrati odgovarajući AURALiC proizvod visokih performansi. Konačno, morat ćete biti sigurni da znate koje su vam opcije kada je u pitanju sučelje putem kojeg ćete kontrolirati svoj digitalni streaming sustav.

Prvi čimbenik o kojem treba odlučiti bit će provjera načina na koji ćete svoj streamer povezati s kućnom mrežom/usmjerivačem (router). Vaš izbor će biti između Wi-Fi i Etherneta.

1. Kvaliteta routera


Također treba provjeriti je li vaš router (usmjerivač) prikladne kvalitete za streaming visokih performansi. Općenito, pronalaženje pristojnog usmjerivača više nije veliki problem, ali se kloniti kloniti usmjerivača niske kvalitete koje vam je prodao ili iznajmio vaš ISP (internet service provider  – davatelj internetskih usluga), ili ćete barem treba provjeriti mogu li se postojeći routeri nositi s streamingom visokih performansi.

Mogućnost streamanja Netflixa ili reprodukcije Pandore na vašem pametnom zvučniku nije nužno pokazatelj da vaš router može ispravno rukovati određenim multicasting (SSDP) porukama bez prekida. Ako vaš router blokira određene (IGMP/ICMP) pakete podataka AURALiC Lightning uređaji su u stanju pružiti najbolje iskustvo. Neki usmjerivači (obično modeli slabije izvedbe koje isporučuje vaš davatelj internetskih usluga) ne obrađuju ovu vrstu prometa zbog svog firmwarea ili, budući da je ova vrsta podataka o otkrivanju UDP-a ranjivija, slaba WiFi veza će utjecati na to čak i ako se čini da su ostale podatkovne veze u redu.

2. Odabir AURALiC uređaja


AURALiC proizvodi nekoliko vrsta proizvoda za high-end streaming, tako da će odluka o pravom izboru ovisiti da li je funkcionalnost i razina performansi pojedinog uređaja u skladu s vašim željama.  AURALiC streaming uređaji mogu biti sa i bez DAC-a. Ako već imate DAC koji nudi visoku razinu razlučivosti, mogućnosti formata i zvučnih performansi, onda možete odabrati jedan od naših ARIES streaming transporta, jer ne koriste ugrađene DAC-ove, već je sve fokusirano na reprodukciju streamingom i sa servera.

Iako DAC tehnologija više ne napreduje tako brzo kao tehnologija streaminga, zasigurno vam je važno imati DAC sposoban reproducirati PCM 32-bit/384Khz i DSD512 formate na najvišim visokim razinama rezolucije. AURALiC proizvodi s integriranim DAC-ovima također imaju vrlo precizne satove i reprodukciju koja se temelji na predmemoriji (cache-based) bez podrhtavanja (jitter-free).

3. Kontrola


Rješenja koja podržava AURALiC

Nakon što odaberete svoj AURALiC uređaj, budite sigurni da razumijete kontrolne zahtjeve za AURALiC zaštićeni upravljački softver, Lightning DS. Lightning DS je u potpunosti razvio AURALiC i postoji od 2014. Njegova robusna, pouzdana i prilagođena priroda je rezultat fokusa koji je razvojna ekipa usmjerila na kontinuirani razvoj i usavršavanje. Jedan od tih čimbenika bila je odluka AURALiC-a da se usredotoči i podržava isključivo Appleovu iOS infrastrukturu. Lighting DS radi samo s iOS* uređajima. Ova odluka je donesena na temelju stabilnosti funkcije unutar u iOS operativnog sustava. Također su široko dostupni i univerzalno integrirani, što je važan čimbenik u mrežnoj reprodukciji glazbe.

Budući da se pridržavaju OpenHome UPnP standarda, AURALiC Lightning uređajima se može upravljati aplikacijama dostupnim za operativne sustave kao što su Android, Mac OSX i Windows. BubbleUPnP, Kazoo i Lumin nekoliko su primjera aplikacija za kontrole medija OpenHome koje nisu iOS. Svi AURALiC streameri su Roon-Ready mrežni reproduktori koji postaju krajnje točke u vašem Roon sustavu.

Postavljanje i konfiguracija uređaja može se izvesti s bilo kojim web preglednikom na bilo kojem sustavu (bilo PC ili Mac), kao što su Google Chrome, Safari, Firefox itd.

Rješenja za uređaje koji nisu iOS*

Fokus na iOS uređaje odnosi se samo kada je u pitanju Lightning DS, AURALiC softver za upravljanje.

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

HIGH END ČLANCI:

AUDIOCINEMA ART newsletter

AUDIOCINEMA ART newsletter

Budi Up – To –Date sa najboljim zvukom uz AUDIOCINEMA ART

Prijavi se na naš newsletter i prvi saznaj novosti iz hi-fi svijeta!

Uspješno ste se prijavili na našu newsletter listu! Hvala!

Pin It on Pinterest