Anthem AVM90
Anthem AVM90 - 15.4 kanalno pretpojačalo/procesor

Anthem AVM 90 – pretpojačalo/procesor za 15.4 kanalno kućno kino

02. travnja 2022. | Anthem CI, Multiroom/Home Theatre/Custom Instalation

Anthem AVM 90 – pretpojačalo/procesor za 15.4 kanalno kućno kino sa Dolby Atmos®, Wi-Fi®, Bluetooth® i Apple AirPlay® 2 protokolima

Naš najnapredniji i najsofisticiraniji procesor do sada – kad zahtijevate izvrsnost, zahtijevajte Anthem!!

Anthem AVM 90 – pretpojačalo/procesor za 15.4 kanalno kućno kino sa Dolby Atmos®, Wi-Fi®, Bluetooth® i Apple AirPlay® 2 protokolima

Naš najnapredniji i najsofisticiraniji procesor do sada – kad zahtijevate izvrsnost, zahtijevajte Anthem!!

Anthem AVM 90 – 15.4 kanalno pretpojačalo/procesor

Predstavljamo AVM 90. Naš najsofisticiraniji audio-video procesor. Svaki aspekt njegovog dizajna bio je pomno ispitan, svaka komponenta razmotrena i preispitana do u detalje. To je

kulminacija svega što znamo i razlikuje se od svega što ste ikada čuli. Upoznajte naše utjelovljenje izvrsnosti, upoznajte AVM 90.

 

Brojke govore same za sebe.

 • 32-bitni 768 kHz digitalni analogni pretvarač, (DAC)
 • 1,6 Ghz dvojezgreni DSP DAC s plutajućim 64-bitnim preciznim stanjima
 • 7 in/3 out namjenski HDMI 8K portovi s eARC
 • 19  kanala
 • 4 namjenska sub-izlaza
Anthem AVM90
Anthem AVM90
Anthem AVM90

Osjetite snagu svakog kadra uz AVM 90 i njegovu naprednu 8K HDMI 2.1 platformu s HDCP 2.3. Predstavljajući 7 namjenskih 8K ulaza koji podržavaju 8K/60Hz ili 4K/120Hz prolaz i 3 namjenska izlaza s Enhanced Audio Return Channel (eARC), možete uživati ​​u videu kvalitete 8K sa svih svojih 8K izvornih uređaja u nevjerojatnoj jasnoći.

Također, sadrži najnoviju HDMI tehnologiju i specifikacije i omogućuje vam da svoju kućnu zabavu podignete na sljedeću razinu uz podršku za HDR10+, ALLM, VRR, QMS i QFT. Mogućnosti su neograničene –  otključajte pravi potencijal svojih medija s najpovoljnijom i najbogatijom HDMI platformom u industriji.

Ne radi se o jednoj komponenti, jednoj značajci ili komadu softvera; radi se o ukupnosti našeg dizajna – sve radi zajedno u savršenom skladu kako bi se pružila izvedba koja istinski nadilazi dosadašnje iskustvo slušanja.

Fleksibilne opcije streaminga koje zadovoljavaju vaše potrebe

AVM 90 uključuje robustan skup opcija za streaming koje mogu povući vašu glazbu iz lokalne pohrane ili s interneta. Zahvaljujući brzoj obradi i vrhunskoj digitalno-analognoj pretvorbi pomoću vrhunskih DAC-ova, kvaliteta zvuka može biti jednako dobra kao reprodukcije CD-a u namjenskom uređaju za reprodukciju diskova.

Uđite u AVM 90, naš najbogatiji AV procesor do sada!

Anthem AVM90

Procesiranje 15.4 kanala za referentni zvuk kućnog kina

Pretpojačalo Anthem AVM 90 opremljeno je balansiranim (XLR) i nebalansiranim (RCA) 15.4-kanalnim pre-out priključcima: prednji lijevi/desni, središnji, široki lijevi/desni, surround lijevo/desno, stražnji lijevo/desno, visina 1 lijevo/ Desno, visina 2 Lijevo/Desno, visina 3 Lijevo/Desno i Sub 1-4. Sva četiri izlaza za subwoofere su diskretna. XLR i RCA pre-out priključci u isto vrijeme prpouštaju isti audio signal. Sa 15,4 izlaznih kanala, AVM 90 ima procesorsku snagu za najsofisticiranije sustave kućnog kina. Dodajte odgovarajuća pojačala snage i moći ćete dekodirati Dolby Atmos i DTS:X signale, sve do Dolby Atmos 9.4.6 – dovoljno za najveća kućna kina. Za najbolje rezultate uparite s pojačalima Anthem MCA serije.

Ovisno o željama i potrebama, AVM 90 najbolje je kombinirati s Anthem pojačalima snage:

 • MCA 525 GEN 2 – 5 x 225 W po kanalu na 8 Ω
 • MCA 325 GEN 2 – 3 x 225 W po kanalu na 8 Ω
 • MCA 225 GEN 2 – 2 x 225 W po kanalu na 8 Ω
 • M1 – mono, 1 x 1000 W na 8 Ω
 • P5 – 5 x 325 W po kanalu na 8 Ω
 • P2 – 2 x 325 W po kanalu na 8 Ω
 • STR stereo – 2 x 400W/600W/800 W na 8/4/2 Ω

Vrhunska digitalna obrada

Kao Anthem vodeći AV procesor, AVM 90 pruža najvišu razinu digitalne obrade. AKM AK4499EQ DAC dekodira do 32 bita, s mogućnošću uzorkovanja od 768 kHz. U kombinaciji s poboljšanim analognim komponentama, to znači da AVM 90 proizvodi izuzetne razine detalja i realizma, omogućujući vam da čujete svaki najtiši dašak informacije – čak i tijekom filma prepunog akcije.

Anthem AVM 90 pretpojačalo koristi audiofilske komponente: vrhunski DAC za zvuk visoke rezolucije, četverojezgreni procesor za digitalnu obradu signala s mogućnošću Dolby Atmos/DTS:X, toroidno napajanje za ogromnu pouzdanost i prednju ploču od brušenog anodiziranog aluminija za otpornost na neželjene vibracije.

XLR balansirani izlazi

Istinski balansirani XLR pre-out: električni šum u zvuku često nastaje zbog veze s drugim AV komponentama i zbog veze između pretpojačala-procesora i pojačala snage, kao i iz drugih izvora vanjske buke. Kako bi se osiguralo da AVM 90 ne utječe na ovo izobličenje, koristi se True-Balanced XLR Pre-Out veza za postizanje balansiranog prijenosa koji je vrlo otporan na buku.

Nebalansirani RCA pre-out: AVM 90 pretpojačalo je također opremljeno nebalansiranim RCA prikjučcima u slučaju da vaše višekanalno pojačalo ne nudi XLR ulaze. Zbog 19 XLR balansiranih izlaza, AVM 90 postaje idealan za sustave kućnog kina referentne kvalitete. Uskladite se s kompatibilnim pojačalom snage za vezu vrhunske kvalitete s niskim izobličenjem. Alternativno, ugrađeni su i nebalansirani RCA izlazi.

ARC Genesis – Anthem čini razliku

ARC (Anthem Room Correction) Genesis Beta: ARC Genesis Beta (za Windows PC i Mac) je patentirani alat za kalibraciju koji automatski oblikuje akustični potpis vaših zvučnika za najbolju moguću kvalitetu zvuka u vašem jedinstvenom prostoru za slušanje. ARC Geneis Beta omogućuje vam da brzo i precizno optimizirate performanse vaše audio opreme kako bi bolje odgovarala jedinstvenim parametrima vaše sobe. Slušajući akustički potpis vaše sobe, ARC Genesis Beta može podesiti tonske karakteristike vaših uređaja tako da ispravi loše učinke prostora koje narušavaju performanse i kvalitetu reprodukcije (refleksije, rezonancije, stojni valovi, itd.) različitih površina i drugih prepreka u vašoj sobi.

ARC Genesis Beta jednostavan je za korištenje, u samo nekoliko koraka može optimizirati reprodukciju u vašem jedinstvenom prostoru za slušanje. ARC Genesis Beta jedna je od najsofisticiranijih, najpreciznijih i najdetaljnijih tehnologija digitalne korekcije akustike prostorija dostupnih danas. Uz najnovije konzole koje nude grafiku do 4K/120 Hz, realističan HDR i Dolby Vision dinamički raspon i impresivan Dolby Atmos zvuk, morate biti sigurni da vas oprema kućnog kina neće sputavati

Nakon postavljanja, mjerenja i primjene, zvuk će vas zapanjiti svojom koherencijom i integracijom. (Preporuča se da ARC podešavanje obavi profesionalac).

Anthem AVM90

Dolby Atmos i DTS:X čarolija

DTS:X je sljedeća generacija audio kodeka iz DTS-a koji koristi audio baziran na objektima kako bi omogućio nova audio iskustva interaktivnosti. DTS:X postavlja zvuk tamo gdje bi se prirodno pojavio u prostoru, stvarajući najživopisnije, višedimenzionalno audio iskustvo ikada.

Bez ograničenja kanala, zvuk se može postaviti i premjestiti tamo gdje biste ga čuli u stvarnom svijetu. Budući da DTS:X ne zahtijeva nikakav poseban raspored zvučnika, svoj sustav kućnog kina možete urediti kako god želite. Uz DTS:X imate kontrolu nad svojim iskustvom slušanja. Skoro nečujna rečenica u filmu postaje čujna i razumljiva jer je pozadinski zvukovi ne prikrivaju što čini zabavu osobnijom i intimnijom.

Dolby Atmos i DTS:X koriste zvučnike ugrađene u strop ili posebne zvučničke kutije okrenute prema gore za trodimenzionalni i potpuno impresivan zvuk. Bilo da se radi o kiši koja pada u tropskoj džungli ili intenzivnom zvuku pucnjave iznad glave, Dolby Atmos i DTS:X stavljaju vas u središte zbivanja. 

Anthem AVM90

DTS:X Pro bit će podržan putem budućeg ažuriranja firmvera preko mreže (bez ETA). DTS:X Pro tehnologija nudi veću prostornu razlučivost i realizam u okruženju kućnog kina, uz podršku do 32 povezana zvučnika. Uz DTS:X Pro doista ćete doživjeti kako istinski impresivan zvuk transformira vaše omiljene filmove, glazbu i igre u sasvim nova, nevjerojatna iskustva.

DTS Virtual:X premošćuje jaz između DTS:X i stvarnosti u domovima mnogih korisnika, omogućujući uživanje u višedimenzionalnom zvuku bez obzira na veličinu sobe, raspored ili konfiguraciju zvučnika. DTS Virtual:X može se koristiti s bilo kojim sadržajem (od 2-kanalnih do 7.1.4-kanalnih zvučnih zapisa), dok pruža virtualnu visinu i virtualnu surround obradu temeljenu na psihoakustici (ne reflektirajućim površinama).

DTS Neural:X je napredna tehnologija ponovnog mapiranja, analize prostora iz DTS-a, koja pruža iskustvo potpunog uranjanjea u prostor reprodukcije svih vrsta izvornog sadržaja; ovo uključuje DTS bitstreamove i nekodirane (PCM) podatke. DTS Neural:X pruža uzbudljiv osjećaj zadivljujućeg zvuka bez obzira na izvorni format.

Certificiran za IMAX Enhanced

Partnerstvo između IMAX-a, DTS-a i nagrađivanih holivudskih stručnjaka zvuka donosi zadivljujući novi format zvuka – IMAX Enhanced. Samo najkvalitetnija oprema za kućno kino zadovoljava standard koji je potreban za reprodukciju IMAX poboljšanih sadržaja dostupnih na HDR streamingu i UHD Blu-ray disku. Ovaj novi program certificiranja i licenciranja kombinira IMAX digitalno re-masterirane 4K HDR sadržaje i DTS audio tehnologije kako bi ponudio novu razinu kvalitete u imerzivnom doživljaju slike i zvuka u domu. IMAX Enhanced omogućuje vrhunski doživljaj IMAX digitalno remasteriranih sadržaja, tako da gledate najkvalitetnije 4K filmove s impresivnim zvukom koji isporučuje DTS. Ne samo da će IMAX Enhanced sadržaj izgledati i zvučati nevjerojatno, već će i drugi audio/video sadržaji također izgledati i zvučati sjajno.

Četiri neovisna izlaza za subwoofere

Kad već spominjemo fleksibilnu konfiguraciju zvučnika, AVM 90 ima četverostruke, neovisno podesive izlaze za subwoofer. To znači da subwoofere možete postaviti po svojoj sobi i upravljati njima neovisno. ARC Genesis osigurava optimizaciju sustava, s besprijekornim basom u cijelom području slušanja.

Anthem AVM90

HDMI za dvije zone

Za potpuno neovisni AV izlaz, AVM 90 dolazi s HDMI izlazom Zone 2. To omogućuje da pošaljete A/V program na drugi zaslon – kao što je TV u drugoj prostoriji. Uz to, postoje dva HDMI izlaza za glavni izvor – idealno ako koristite i TV u istoj prostoriji.

Nadogradivi  „7 in/3 out“ HDMI sklop podržava širok raspon video formata visokog dinamičkog raspona (Dolby Vision, HDR, HLG i eARC). Također podržava eARC (enhanced Audio Return Channel), najnoviji sustav koji prenosi nekomprimirane surround zvučne signale, uključujući Dolby Atmos i DTS:X s vašeg kompatibilnog TV-a natrag na pojačalo. Tiskana pločica koja se može zamijeniti omogućuje buduće nadogradnje HDMI-a.

 

AirPlay 2, Chromecast i Bluetooth – streaming po izboru

Povežite se na svoju mrežu putem wi-fi ili Etherneta i streamajte iz glazbene aplikacije po izboru. Kompatibilan s AirPlay 2 i Google Chromecastom, reprodukcija odgovara većini glazbenih aplikacija dostupnih na Apple i Android pametnim telefonima i tablet uređajima. Bluetooth omogućuje brzu i jednostavnu bežičnu vezu s vašim pametnim telefonom, tabletom ili računalom za jednostavni streaming glazbe. Besplatno buduće ažuriranje također će uključivati podršku za Spotify i Roon, čime će AVM 90 biti još svestraniji.

Na kraju, ali ne manje važno, AVM 90 stiže s ugrađenim MM fono pretpojačalom.

Ako ste zadovoljni samo najboljim, potraga je gotova! AVM 90 vodi vas vrhunskom kino iskustvu bliže nego ikad.

Anthem AVM90

Anthem AVM90 15.4 kanalno pretpojačalo/procesor (Anthem) MPC: 8.999,00 €

GoogleChromecast

Google Chromecast

Bluetooth

Bluetooth

AppleAirplay

Apple Airplay

Spotify

Spotify

Roon

Roon

AVM90 sadržaji i specifikacije:

Općenito:

 • Bluetooth:                                           ugrađen
 • Apple AirPlay:                                     AirPlay 2
 • Alexa-kompatibilan:                           Ne
 • Google Assistant:                                Da
 • Chromecast:                                       Da
 • DTS Play-Fi:                                         Ne
 • App daljinski:                                      Da
 • Autokalibracija:                                  ARC Genesis Beta

Multi-room Audio/Video:

 • Preamp Multi-room Audio izlaz:       Da
 • Multi-room HDMI izlaz:                     Da
 • Broj zona:                                           2
 • Reprodukcija s digi. audio ulaza:       Da
 • Reprodukcija sa streaming izvora:     Da

Surround procesing:

 • Dolby Digital:                                      DD, TrueHD, DD+
 • Dolby Atmos:                                      Da
 • Dolby Atmos virtualizacija visine:      Ne
 • DTS:                                                    DTS, HD, HDMA
 • DTS:X:                                                 DTS:X Pro
 • DTS Virtual:X:                                     Da

 

Ulazi i izlazi:

 • Fono ulaz:                                           1
 • Audio-Video ulazi:                              7
 • Audio  ulazi:                                        10
 • RCA analogni stereo ulazi:                 4
 • XLR analogni stereo ulazi:                  Ne
 • Komponentni video ulaz:                   Ne
 • Komponentni izlaz za video monitor:            Ne
 • Optički digitalni ulazi:                         3
 • Koaksijalni digitalni ulazi:                   2
 • XLR digitalni ulazi:                              Ne
 • Optički digitalni izlazi:                        1
 • Coaxial Digital Outputs                      Ne
 • Koaksijalni digitalni izlazi:                   Ne
 • HDMI ulazi:                                         7
 • HDMI monitor izlazi:                          3
 • Subwoofer izlazi:                                4
 • Diskretni subwoofer izlazi:                 Da
 • Višekanalni analogni ulazi:                 Ne
 • Višekanalni preamp izlaz:                  15.4 kanalni, Zone 2
 • XLR analogni preamp izlazi:               19
 • Ethernet port:                                     Da
 • USB priključak:                                   samo servisni
 • Podrška stražnjim bežičnim zvučnicima:                         Ne

   

  HDMI sadržaji:

  • HDMI inačica:                                     2.0b
  • VRR (Variable Refresh Rate):             Ne
  • ALLM (Auto Low Latency Mode):      Ne
  • 4K/120Hz ulazi:                                  Ne
  • eARC:                                                 Podržano
  • Video upscaling:                                 Ne
  • HDR (High Dynamic Range) podrška:
  • HDR10:                                               Da
  • HDR10+:                                             Ne
  • HLG:                                                    Da
  • Dolby Vision:                                      Da

  Ostale značajke:

  • Univerzalni daljinski:                          Ne
  • Programibilni daljinski:                      Ne
  • Dimenzije (ŠDV):                                432 x 165 x 406 mm
  • Masa:                                                 9,5 kg
  • Jamstvo:                                             3 godine

   

  Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!