Cambridge Audio streameri

stu. 5, 2014 | Cambridge Audio Multimedia, Mutlimedija/Audio Gadget

Obilje glazbe nadohvat ruke

Digitalno je doba u potpunosti zavladalo i u audiju. Na početku su se stidljivo pojavljivala digitalna pojačala (D klasa), onda stigli kvalitetni audiodokumenti za pohranu na tvrdi disk koje smo reproducirači putem računala i D/A konvertera. Posljednji na scenu stupaju audiostreameri, uređaji putem kojih možemo slušati, skidati i snimati glezbu s interneta.

Danas internet omogućeva pristup ogromnom broju radiopostaja kao i streaming uslugama kao što su, primjerice, Spotify, BBC iPlayer Radio ili Pandora. Zahvaljujući uređajima kao što su Canbridge Audijovi streameri, danas je moguće slušati preko 20.000 radiopostaja u kvaliteti identičnoj onoj s CD playera, a moguće i boljoj.

Minx Xi Digital Music System

Ovo je mali glazbeni sustav koji može gotovo sve što mogu i složeniji audiostreameri. Može streamati glazbu s pametnog telefona, tableta ili kućne računalne mreže, a omogućava i slušanje glazbe s interneta i to u odličnoj zvukovnoj kvaliteti.

Minx Xi ima pojačalo u AB klasi, masivni napajački sklop s toroidalnim transformatorom i audiofilski Wolfson WM8728 D7A pretvarač koji, poput najkvalitetnijih D/A pretvarača, vanjski satni mehanizam koristi za smanjivanje jittera u digitalnom audiosignalu.

Uređaj je i vrhunski opremljen. Ima dva USB priključka, dva digitalna ulazna priključka za konzole ili blu-ray playere, kao i tri analogna RCA priključka za CD player ili koji drugi linijski izvor zvuka, a tu su i izlazi za subwoofer kao i ethernet priključak.

Glazbu s pametnog telefona streama putem poznatih glazbenih aplikacija kao što su Spotify i Rhapsody. Na nj je moguće priključiti i TV prijemnik, blu-ray player ili igraću konzolu i doživjeti sjajno glazbeno iskustvo. Zahvaljući mogućnosti naduzorkovanja, kvaliteta zapisa koji se putem ovog uređaja upućuju u pojačalo i zvučnika doseže 24-bitnu/96 kHz razlučivost, a reproducira i „bezgubitne“ audioformate. Bežična veza ostvariva je putem wi-fija ili bluettotha

Minx Xi je pomno izrađen uređaj, smješten u čvrsto metalno kućište u sjajnoj crnoj ili bijeloj završnoj obradi. Zahvaljujći naprednom firmwareu, uređaj podržava najnovije usluge ali i najnovije audiogadgete.

Stream Magic 6 Upsampling Network Music Player & Pre-amplifier

Ovaj uređaj predstavlja sjajan način za povezivanje vaše glazbene kolekcije i hi-fi sustava. Isto kao i Minx Xi, Stream Magic 6 streama glazbu s pametnih telefona, tableta, računala, a reproducira i glazbu s blue-ray playera, TV prijemnika i igraćih konzola i podržava audiousluge kao što su BBC iPlayer, Aupeo i Pandora plus koji omogućavaju pristup više od 20.000 internetskih radiopostaja.

Stream Magic 6 neće samo streamati glazbu već će je i dramatično unaprijediti. Za to je zaslužan jedinstveni ATF (Adaptive Time Filtering) upsampling, razvijen u suradnji sa švicarskom tvrtkom Anagram Technologies. Bilo koji signal koji prođe kroz Stream Magic 6 podiže se na najvišu kvalitetu, na razlučivost 24-bita/384 kHz, praktično bez jittera i drugih štetnih primjesa u digitalnom signalu.

Stream Magic 6 kompatibilan je s glavnim digitalnim audioformatima kao što suMP3, ACC i WMA, a podržava i „bezgubitne“ dokumente kao što su Apple Lossless, FLAC i AIFF.

NP30 mrežni player

NP30 podržava najpopularnije audioformate uključujući i 24-bit FLAC i WAV dokumete u studijskoj kvaliteta (s time da je za 24-bitne dokumente potrebna ethernet veza). Bez obzira skidali glazbu s interneta ili s CD-ova, NP30 će unaprijediti signal brojnijim detaljima, boljom rekreacijom prostora i naglašeno povećanim dinamičkim rasponom.

Kako je većina glazbe pohranjene ne računalima i tvrdim diskovima obremenjena jitterom, NP30 je opremljen sustavima za njegovo potiskivanje gotovo do nečujnosti. Wolfson D/A pretvarač će, pak, omogućiti da čak i manje razlučivi signali s inteneta dobiju na masivnosti i dubini.

NP30 moguće je daljinski upravljati putem nove, besplatne Stream Magic Remote aplikacije, a podržava svu silu audioformata kao što su MP3, AAC, WMA i OGG Vorbis kao i formate u kvaliteti”boljoj od CD-a” te reprodukciju „bezgubitnih“ formata kao što su 24-bitni/96kHz WAV, PCM i FLAC kodeci.

NP30 je vrlo jednostavan za uporabu, bez obzira koristili ga bežično ili s eternet kabelom. Dovoljno ga je spojiti na ruter i pristup najširoj paleti glazbe ne svijetu moguće je na dodir prsta. Za uređaje koji podržavaju UpnP nije potrebno instalirati nikakav dodatni software.

Pin It on Pinterest

AUDIOCINEMA ART newsletter

Budi Up – To –Date sa najboljim zvukom uz AUDIOCINEMA ART

Prijavi se na nas newsletter i ostvari 15% popusta na prvu kupnju i prvi saznaj novosti iz hi-fi svijeta!

Uspješno ste se prijavili na našu newsletter listu! Hvala!